Thomas Terney var forbi hovedscenen på Technomania og fortælle om, hvad vi egentlig kan bruge kunstig intelligens til.
Hvis du er har det som de fleste, så svømmer du i online-møder, og du ved også at det ikke går lige godt hver gang. Hans Ravnkjær Larsen fra Dansk IT er ekspert i afholdelse af online-møder, og deler i dette webinar gode råd, erfaringer med forskellige platforme og masser af generelle do’s and don’t’s til, hvordan man sikre kvaliteten og udbyttet af online-møder i en corona-tid.
Arbejder du også hjemmefra? Ekspert Kirsten Andersen giver gode råd til dig, der pludselig skal få et nyt og meget mere digitalt arbejdsliv til at hænge sammen. Hun taler blandt andet om, hvordan du får organiseret hverdagen, undgår overspringshandlinger og prioriterer dit arbejde, så arbejdsrutinerne ikke smuldrer fra hinanden uden strukturer.
Der findes ingen quickfixes til at skabe et bæredygtigt arbejdsliv. Men der findes en del viden og erfaring, om hvad du kan gøre for at passe på dig selv før, under og efter en presset periode, som fx den du befinder dig i nu. IDAs arbejdslivskonsulent, Eva Jakobsen, giver dig en række værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå at blive så belastet, at du bliver syg af det.
Kender du det, når verden forsvinder omkring dig. Du mister tidsfornemmelsen. Selvfornemmelsen. Og pludselig flyver tiden afsted. Du er i flow. Det kender Mads Bab alt til, og derfor havde vi ham i studiet til at fortælle dig om tips og gode redskaber, så du også kan komme i flow med dine arbejdsopgaver.
Lær at udnytte at lyd påvirker dig og din hjerne til at få bedre koncentration, større effektivitet og skabe større trivsel i dit arbejdsliv.
Tilmeld dig gratis online-kursus
Et vigtigt element for at godt arbejdsliv er at bruge sin tid rigtigt, på de vigtige ting, så man ser de ønskede resultater. Det sikrer motivation og reducerer stress, til gavn for medarbejdere og arbejdsgivere og familien.
IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.
De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.
Vær opmærksom på, det ikke er tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.
I samarbejde med IDA og ANE interviewede DR's tech-korrespondent Henrik Moltke Edward Snowden under CPH:DOX.
Hvad betyder kunstig intelligens for den gennemgribende overvågning, vi oplever i disse år? Det taler DRs tech-korrespondent Henrik Moltke om med den berømte whistleblower Edward Snowden på en direkte forbindelse fra hans eksil i Rusland. Samtalen foregik under CPH:DOX i forbindelse med digital visning af filmen iHuman, som du kan se på CPH:DOX's hjemmeside i samarbejde med IDA.
Se samtalen med Edward Snowden
Anden halvleg af perspektiver på kunstig intelligens i forbindelse med CPH:DOX-filmen iHuman foregår i en samtale mellem Henrik Føhns og forsker Thomas Bolander. Bolander fortæller om forskningen i kunstig intelligens, hvad han er inspireret af som forsker og hvordan den kunstige intelligens kommer til at se ud i fremtiden.
Se samtalen med Thomas Bolander
Måske er det nu, at det er tid til at forstå – sådan rigtig forstå - teknologierne omkring kunstig intelligens, og hvad man kan bruge dem til? Forstå begreberne, lær om byggeklodserne og se mulighederne, når Thomas Terney folder sig ud fra scenen på Technomania dengang, der godt måtte være flere end 100 mennesker forsamlet.
Eller se andre af de bedste talks på Technomania
I selskab med teknologieksperter og videnskabelige personligheder undersøger IDAs formand Thomas Damkjær Petersen i en samtalerække kaldet Tanker om Tech, hvordan vi skal forholde os til forskellige perspektiver i denne udvikling. I denne anden udgave af Tanker om Tech diskuterer Thomas Damkjær Petersen og Johan Olsen videnskabens rolle i samfundet.
IDA har nu igen både fysiske og digitale arrangementer.
Vi overholder selvfølgelig myndighedernes anvisninger for at kunne mødes sikkert. Det kan betyde ændringer i tid, sted og deltagerantal for de fysiske arrangementer.
Coronakrisen har på få uger vendt op og ned på vores liv. Og dermed også vores arbejdsliv. Derfor er du måske havnet i en situation, du ikke havde forudset for blot en måned siden. Vi forsøger i en række podcasts at besvare nogle af alle de spørgsmål, du må have.
IDAs jurister giver dig svar på de mest stillede spørgsmål, om hvordan du skal forholde dig og hvilke rettigheder og pligter du har, FAQ'en svarer på spørgsmål til dig, der er ansat, selvstændig, ledig og studerende. Vi opdaterer FAQ'en løbende.
Techtopia holder dig hver uge opdateret på ny teknologi, startups, forskning og digitalisering. Værten Henrik Føhns giver dig dit ugentlige tech-kick.
Når coronavirussen en dag slipper sit greb i os, har vi så genopfundet kontoret og samarbejdsformerne? Henrik Føhns har i ugens Techtopia grebet om vores nye arbejdsliv og taler med pionerer i fjernarbejde og får en vurdering af en antropolog.
IT-braget Collision i Toronto har som mange andre konferencer måttet droppe fysisk fremmøder. Direktør Cosgrave er en initiativrig mand, så i stedet for at lukke valgte han at lave Collision at Home, en digital udgave af festivalen afviklet i konferencens app. Er han bindegal eller super-innovativ? Med i studiet er også Mårten Mickos, der sammenliger situationen med en fiskerlandsby i hjemlandet Finland.
Du kan også dykke ned i Techtopias enorme bagkatalog, eller genbesøge denne guide til podcast, som du sikkert alligevel ikke har fået lyttet til.
Her finder du Techtopia podcast:
Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.