Miljøprofil

Miljøprofilen har stor betydning for IDA. Den forudsætter, at den mest bæredygtige teknologi skal anvendes, hvor det er muligt.

I forbindelse med materialer er der derfor krav til valg af papir, valg af trykkeri og brug af svanemærke. Der er også krav om, at reklameartikler skal være produceret miljøvenligt, hvor det er teknisk og økonomisk muligt.

Papirvalg, tryk- og farvestyring

IDA benytter Image Impact, der er certiciferet med FSC og EU Blomsten.

Papiret Image Impact er kvalitetspapir med høj hvidhed. Papiret er fremstillet med ColorLok-teknologien, der sikrer bedre farver, og som derfor har en rigtig god farvegengivelse. 

Svanemærket tryk

Alle publikationer fra IDA skal trykkes på svanemærkede trykkerier - enten i IDAs Printcenter eller eksternt. Svanemærket har en stor symbolværdi, der bidrager til at understrege IDAs grønne profil og samfundsansvar.

Svanemærket skal placeres på bagsiden i nederste højre hjørne. Der bør altid anvendes en ensfarvet version (enten sort eller hvid) af svanemærket for at undgå visuel støj.

Reklameartikler

Alle reklameartikler for IDA skal være produceret miljøvenligt, hvor det er teknisk og økonomisk muligt. Det vil sige, at der fx skal tænkes over

  • Hvor og af hvem produkterne bliver fremstillet.
  • Hvilken transport man vælger (skib, fly osv.).
  • Om produktet kan/skal være fremstillet af genbrugs-eller økologiske materialer.