Vinder af Science Cup 2018-2019

Fire piger fra Falkonergårdens Gymnasium løb med sejren ved finalen i Science Cup 2018-2019. Præmien er en studietur til enten München eller Slush.

Vinderholdet fra Falkonergårdens Gymnasium sammen med IDAs formand Thomas Damkjær Petersen

Onsdag den 15. maj 2019 blev finalen i Science Cup holdt. 650 gymnasieelever (2.g htx og stx) var med fra starten og hele 203 elever deltog i semifinalerne. Heraf havde 33 elever fordelt på 8 grupper kvalificeret sig til finalen.

 

Vinder af Science Cup 2018-2019

Desinfektion af gelændere på rulletrapper

Førstepladsen gik til fire piger fra Falkonergårdens Gymnasium for projektet 'Desinfektion af gelændere på rulletrapper'. Pigerne har opfundet et produkt, der sørger for rensning af gelænderet på rulletrapper ved hjælp af UV- og LED-lys. Produktet skal mindske udviklingen af smittefarlige bakterier på rulletrappegelændere. Derudover sørger produktet for belysning på rulletrapperne, hvilket kan øge sikkerheden ved anvendelse om aftenen/natten.

Præmien er en naturvidenskabelig studietur for gruppen og deres lærer. Vinderne vælger selv, om de vil til München eller til Slush (Europas største tech-StartUp event). Præmien blev overrakt af IDAs formand Thomas Damkjær Pedersen.

2. pladsen, Ellehammerprisen og The International Prize 2018-2019

Selvsorterende skraldespand

Tre drenge fra Egaa Gymnasium løb med både 2. pladsen, Ellehammerprisen for bedste prototype samt The International Prize for projektet med størst internationale potentiale. Drengene har opfundet en skraldespand, der kan sortere glas, plast, metal og organisk materiale ud fra akustiske sensorer. Skraldespanden kan ved hjælp af amplitude afgøre, hvilket materiale skraldet er lavet af og kan derefter via en mekanisme sortere skraldet i forskellige kategorier, så det lettere kan omdannes og genbruges.

Præmien var en B&O BeoPlay E8 2.0 for 2. pladsen og 2 supergavekort på 2000 kr. hver for Ellehammerprisen og The International Prize til hver deltager i gruppen.

2. pladsen, Ellehammerprisen og The International Prize fra Egaa Gymnasium

3. pladsen i Science Cup 2018-2019

Artery Locator

Tredjepladsen gik til fire elever fra Rødkilde Gymnasium for projektet Artery Locator. Gruppen har opfundet en måler til identifikation af hovedpulsåren, så der kan rammes rigtigt første gang ved blodprøvetagning. Produktet er udviklet som et billigere og mere effektivt alternativ til den nuværende dyre løsning med ultralydsscanner. Præmien var en B&O BeoPlay A1 til alle deltagerne i gruppen.

3. pladsen fra Rødkilde Gymnasium