21.01.2020
3 min læsetid

Vinderen 2007-2008 - Selvrensende gulvspand

En avanceret gulvspand, hvor vandet kan holdes rent. Ideen og udviklingen af en sådan spand vandt årets Science Cup, som IDA er med til at arrangere.

IDA

af IDA

Et fritidsjob som rengøringsassistent gav ideen til årets vinder af Science Cup. Det er både belastende og tidskrævende, når vandet i en professionel gulvspand skal skiftes. Derfor gik Mia Ansbjerg, Nikolaj F. Stark, Christian T. Holme og Isabel Becker fra 2.g på Borupgaard Gymnasium i Ballerup i gang. De fandt ud af, hvordan vandet kan renses med et stempelfilter – næsten som i en kaffekande.

Det er andet år i træk, at elever fra Borupgaard Gymnasium vinder Science Cup, der arrangeres i samarbejde mellem IDA, DI og Undervisningsministeriet.

Årets anden præmie ved Science Cup gik til Frederikke K. Lindgren, Lars Christian Bossen, Andreas Mathisen, Nelly Lykke Møller og Nanna Svane Rix fra Egå Gymnasium. Deres Flann-system er udviklet for at stoppe spøgelsesbilisters ture på motorvejene. En bom og 2 spoler i hver sin ende af frakørslen kan stoppe de farlige bilister. Og det på en økonomisk forsvarlig måde.

Fra Falkonergårdens Gymnasium præsenterede Morten Christiansen, Bjørn Lemholt og Ditte Primdahl et projekt, hvor det skadelige CO (carbonmonoxid) fjernes fra cigaretrøg ved hjælp af jern(II)oxid – evt. indsat i filteret.