21.01.2020
3 min læsetid

Vinderen 2009-2010 - Toastguard

Blandt de 11 hold finalister udpegede dommerpanelet holdet Toastguard fra Egå Gymnasium som vindere.

IDA

af IDA

De 4 har udviklet en brødrister, som ved hjælp af avanceret elektronik selv stopper, når brødet er ristet som ønsket. Modsat traditionelle ristere, der rister brød på tid, indstilles Toastguard efter en farveskala.

Vinderholdet bestod af Julie Kronborg, Johanne Houmark Andersen, Louise Skou Jensen og Anne-Mette Løve Hansen, som fik overrakt 1. præmien - en studietur til Californien - af rumturisten Per Wimmer.

Bedste prototype

Holdet fra 2.b på Erhvervsskolen Nordsjælland Helsingør blev kåret for konkurrencens bedste prototype: ABS-bremser til cykler. Det betyder, at Jonatan Nissen, Oliver Richter og Agge Winther kan nyde Ellehammerprisen i form af en studietur til London.

Faringsalarm

Hovedkonkurrencens 2. præmie gik til Anne Sofie Orup Larsen, Simone Holbæk Christensen og Christine Friberg Lundby fra Kold Naturvidenskabelige Gymnasium. Holdet har udviklet en faringsalarm, der sender en sms til svineavleren, når risikoen for dødfødte svin bliver stor.

Sikkerhedssprøjten

Holdet fra 2. z på Rosborg Gymnasium fik 3. præmien for sikkerhedssprøjte. Nickolai Gaardsvig-Kjær, Emil Ellerup Eskildsen, Sebastian Glæsel Enevoldsen, Glenn Bruun W. Aatoft og Tarek Ziad Hussein har udviklet et godt bud på at løse et verdensomspændende problem med utilsigtet brug af kanyler.