21.01.2020
3 min læsetid

Vinderen 2012-2013 - ELPH

Det blev pigerne, fra Rosborg Gymnasium, der løb med sejren i Science Cup Finalen 2012-2013.

IDA

af IDA

Det blev pigerne, fra Rosborg Gymnasium, der løb med sejren i Science Cup Finalen 2012-2013. Deres enkle men meget innovative produkt kan forbedre nødkaldehjælpen på sygehusene i hele Danmark.

Deres produkt, ELPH, løser problemet med den lange snor der bliver viklet rundt omkring diverse steder på patientstuerne, og samtidig forbedrer den hygiejnen af snoren. Deres produkt sørger nemlig for, at snoren bliver af sprittet, når den bliver rullet tilbage i beholderen igen. Dommerne var meget begejstrede for ideen og ikke mindst prototypen, som pigerne havde medbragt til finalen. Dommerne lagde vægt på at både deres præsentation og deres rapport, som blev rost for at være meget gennemarbejdet. Derudover roste dommerne pigerne for den meget enkle men innovative løsning på problemet.

Pigerne var rigtig glade og meget overraskede over at vinde finalen, da de bestemt ikke havde regnet med det. Præmien for de unge opfindere er en studietur til München.

På en flot 2. plads var en anden gruppe også fra Rosborg Gymnasium med deres produkt Anti Snow Panels. De 4 piger havde løst problemerne om hvordan man fjerner sne fra solcellepanelerne, så der ikke går energi til spilde. På 3. pladsen var gruppen fra Borupgaard Gymnasium med deres VacKnife. En kniv med udsugning, som fjerner generne ved at skære løg. Ellehammer-prisen for bedste prototype løb drengene fra Odense Tekniske Gymnasium med. Deres prototype var en beholder til høretelefoner, som både beskytter høretelefonerne samtidig med at man slipper for ledningerodet i lommen.

Alle 11 projekter til finalen var på et meget højt niveau, og dommerne havde en svær opgave. Det blev dog også til en lille forsinkelse i programmet, da dommerne havde svært ved at beslutte sig da der var rigtig mange gode kandidater. Også formanden for IDA, Frida Frost var imponeret over deltagerne.

”I er en generation, der arbejder hårdt. Og I er målrettede. I ved, at der kræves meget af jer for at få det gode og interessante arbejdsliv, I drømmer om," konstaterede Frida Frost.