21.01.2020
3 min læsetid

Vinderen 2014-2015 - AutoLock

4 gymnasieelever fra 2. x på Silkeborg Gymnasium løb med sejren i IDAs opfinderkonkurrence, Science Cup 2014-2015

IDA

af IDA

Med udviklingen af en cykellås, der via Bluetooth automatisk låser din cykel, når du forlader den, løber 4 gymnasieelever fra 2. x på Silkeborg Gymnasium med sejren i IDAs opfinderkonkurrence, Science Cup

Det er en enig dommerkomité, der peger på projektet ”AutoLock”, der ikke bare løber med førstepladsen – en studietur til München - men også snupper den internationale pris, for at have det projekt med det største potentiale på verdensplan.

Andepladsen går til 4 piger fra 2. f på Rosborg Gymnasium i Vejle for systemet ”Voresy”, der gennem stemmegenkendelse identificerer signallyde fra borgere med et kognitivt handicap, og på den måde kan hjælpe deres støttepersonale.

Et hold fra 2. b på Hillerød Tekniske Gymnasium tager tredjepladsen for deres udvikling af en overstregningstusch baseret på naturligt farvestof, og som har den åbenlyse fordel, at overstregningerne ved hjælp af opvarmning kan fjernes igen.

Ellehamerfondens pris for udvikling af finalens bedste prototype går til et hold fra 2. x på Slotshaven Tekniske Gymnasium i Holbæk for et elektronisk system, der gør, at man med en fjernbetjening i hånden kan antænde nytårsraketterne på sikker afstand. Nordisk Tang prisen, der uddeles for bedste bæredygtige innovation tildeles et hold fra 2. e på Falkonergårdens Gymnasium for deres rustforbyggende grejboks til lystfiskere.

Over 800 gymnasieelever fra 2. g i det almene og tekniske gymnasium, har i år været tilmeldt Science Cup. Heraf gik 429 elever videre til de regionale finaler, mens kun 42 elever fordelt på ti hold deltog i tirsdagens finale.