10.12.2018
3 min læsetid

Vinderen 2015-2016 - Cor Volans

Tre drenge fra 2.n på Rødkilde Gymnasium løb med sejren i Science Cup 2015-2016

IDA

af IDA

Tre drenge fra 2.n på Rødkilde Gymnasium løb med sejren til dette års Science Cup. Drengene imponerede dommerne og vandt førstepræmien – en studietur til München – med dronen, der kan redde liv. Dronen flyver ud med en hjertestarter til mennesker, der har akut behov for hjælp. Det latinskinspirerede navn, Cor Volans, betyder flyvende hjerte.

Dronen behøver blot destinationskoordinater for at eksekvere ordren. Cor Volans er bygget af skum og udstyret med vinger, der sætter den i stand til at flyve hurtigt og langt. Idéen med dronen er, at den skal kunne bringe hjertestarteren frem på rekordtid – langt hurtigere end en gennemsnitslig ambulance. Drengenes vision med Cor Volans er at skabe et sikrere Danmark med færre dødsfald blandt de mennesker, der rammes af hjertestop. Efter at have vundet Science Cup finalen, gik drengene i gang med at skaffe investorer for forhåbentlig at kunne redde liv i Danmark inden for den nærmeste fremtid.

Ellehammerprisen

Vinderne af Ellehammerprisen (sponseret af Ellehammerfonden) for udvikling af finalens bedste prototype blev tre elever fra 2.a på Erhvervsskolen Nordsjælland HTX i Helsingør. Eleverne udviklede et sensorsystem til bleer – kaldet Juvo – der registrerer, hvornår en ble er brugt. Juvo skal systematisere bleskift efter behov ved at informere plejepersonalet på plejehjem, om hvornår bleerne skal skiftes. Med prototypen af Juvo vandt eleverne hver et supergavekort på 2.000 kr. sponsoreret af Ellehammerfonden. Gruppen er blevet kontaktet af Coloplast, der var interesseret i produktet.

The International Prize

’The International Prize’ gik i år til fire elever fra 2.d på Falkonergården Gymnasium for at have udviklet dét produkt med størst internationalt potentiale. Gruppen udviklede termokromiske vejstriber, der skifter farve ved temperaturændringer. Produktnavnet er CleverMarks. Idéen er at gøre bilister opmærksomme på våde og frostglatte veje via farveskiftende vejstriber. Med titlen som vindere af ’The International Prize’ vandt eleverne hver et supergavekort på 2.000 kr. De løb også med andenpladsen for den imponerende og innovative opfindelse.