21.01.2020
3 min læsetid

Vinderen 2016-2017 - BioBall

Tre piger fra 2.x på Herningsholm Gymnasium løb med sejren i Science Cup 2016-2017

IDA

af IDA

Tre piger fra 2.x på Herningsholm Gymnasium løb med sejren i Science Cup 2016-2017. Pigerne imponerede dommerne og vandt både førstepræmien i Science Cup (en studietur enten til München eller til Slush (Tech StartUp event)) og The International Prize for bedste internationale perspektiv (et gavekort på 2.000 kr. sponseret af UL International). Vinderopfindelsen, BioBall, skal forhindre nedsat fertilitet ved at bekæmpe hormonforstyrrende stoffer i drikkevandet.

BioBall

En BioBall består af et tyndt lag fast ler med en svamp inden i. Svampens funktion er at danne en kultur, der tiltrækker bakterier, så de hormonforstyrrende stoffer i vandet samler sig i de små BioBalls. På den måde kan vandet renses for hormonforstyrrende stoffer, inden det løber videre i rensningssystemet.

Vindertur

Vinderne har nu mulighed for at vælge, om de vil på en naturvidenskabelig studietur til München eller med til Slush, der er Europas største tech-StartUp event. Turen er for de tre finalevindere og deres lærer. Derudover deltager en repræsentant fra IDA som rejseleder. 

 

2. pladsen i Science CupLink kopieret

Andenpladsen gik til tre drenge fra Odense Tekniske Gymnasium 2.l for projektet Cykelalarm. Det er en cykellås med alarm i. Alarmen hyler med 120 dB, hvis cykellåsen bliver brudt op. Præmien var et sæt B&O BeoPlay H5 til hver deltager i gruppen.

 

3. pladsen i Science CupLink kopieret

Tredjepladsen gik til fire drenge fra Egaa Gymnasium 2.x for projektet LITOO. LITOO er en selvjusterende cykellygte, der tænder, når det er påkrævet, og selv skruer op og ned for lysstyrken. Præmien var et sæt B&O BeoPlay H7 til hver deltager i gruppen.

 

EllehammerprisenLink kopieret

Ellehammerprisen for den bedste prototype gik til tre elever fra 2.x på Slotshaven Gymnasium. Eleverne har udviklet en speciel klemme dialyseslangerne på sygehuse. Klemmen justerer gennemstrømning i slangerne. Den er fremstillet, så den er lettere for sygeplejerskerne at anvende end de klemmer, der er nu – samtidig forhindrer den arbejdsskader. Eleverne havde via 3D-printere udarbejdet en professionel prototype af produktet. Præmien var et gavekort på 2.000 kr. sponsoreret af Ellehammerfonden til hver deltager i gruppen.