21.01.2020
3 min læsetid

Vinderen 2017-2018 - Bekæmpelse af varroamiden

Tre piger fra Borupgaard Gymnasium løb med sejren ved finalen i Science Cup 2017-2018

IDA

af IDA

Science cup

Førstepladsen gik til tre piger fra Borupgaard Gymnasium 2.y for projektet Bekæmpelse af varroamiden. Pigerne har fundet en metode til at bekæmpe varroamiden uden at skade bierne. Varroamiden er en trussel for bierne, og i dag bekæmper man dem med pesticider. Det er også skadeligt for bierne. For at løse problemet har pigerne opfundet et klæbepapir med feromon, der fanger miderne uden at beskadige bierne.

Præmien er en naturvidenskabelig studietur for gruppen og deres lærer. Vinderne vælger selv, om de vil til München eller til Slush (Europas største tech-StartUp event). Præmien blev overrakt af IDAs formand Thomas Damkjær Pedersen.

2. pladsen i Science Cup 2017-2018

Andenpladsen gik til fire piger fra Rødkilde Gymnasium 2.l for projektet NEEP Armbånd. Armbåndet skal hjælpe hørehæmmede med at orientere sig udendørs.

Præmien var en B&O BeoPlay A2 Active til hver deltager i gruppen. Præmien blev overrakt af IDAs formand Thomas Damkjær Pedersen.

3. pladsen i Science Cup 2017-2018

Tredjepladsen gik til fem drenge fra Falkonergårdens Gymnasium 2.d for projektet Earl Pearl. Drengene havde opfundet et pulver, der omdannes til øl, når det kommer i kontakt med vand. Udgangspunktet er at reducere udledning af kuldioxid i atmosfæren ved produktion af normale øl.

Præmien var en B&O BeoPlay A1 til alle deltagerne i gruppen. Præmien blev overrakt af IDAs formand Thomas Damkjær Pedersen.

 

EllehammerprisenLink kopieret

Ellehammerprisen for den bedste prototype gik til de fire piger fra Rødkilde Gymnasium 2.l, der også løb med 2. pladsen for projektet NEEP Armbånd. Dommerne udtalte, at gruppen demonstrerede en fungerende prototype, der integrerede flere naturvidenskabelige principper.

Præmien var et gavekort på 2.000 kr. til hver deltager i gruppen. Præmien er sponsoreret af Ellehammerfonden og blev overrakt af repræsentant for Ellehammerfonden Lars Gudmand Pedersen.

 

The International PrizeLink kopieret

The International Prize gik til de tre piger fra Borupgaard Gymnasium 2.y, der også vandt førstepræmien med projektet Bekæmpelse af varroamiden. Den internationale dommer udtalte, at projektet er med til at løse et internationalt problem og har stort potentiale til at blive anvendt globalt. Derudover er opfindelsen med til at reducere pesticider og konsekvenserne ved at bruge af disse. Præmien var et gavekort til hvert gruppemedlem på 2.000 kr. sponseret af UL International.