Video

I IDA producerer vi video for at formidle budskaber og viden til IDAs medlemmer.

Når IDA er afsender på videoer, følger vi IDAs generelle designmanual, så de på samme måde som alt andet trykt eller digital kommunikation fra IDA får et ensartet udtryk.

IDAs overordnede retningslinjer for design er her på design.ida.dk. Svar på de mest stillede spørgsmål til video, har vi samlet på en tjekliste. For at gøre det lettere og hurtigere for dig at producere IDA-videoer har vi fået produceret en række grafiske elementer, som du kan bruge til din video. Dem kan du læse mere om under Videoelementer.

Har du spørgsmål til produktion af din video, er du altid velkommen til at kontakte Rene Pedersen, Journalist.

  • Overvej altid hvor din video skal bruges. Er den udelukkende produceret til Facebook, Instagram eller andre sociale medier, er det værd at overveje at bruge et kvadratisk format som fx 1:1, 4:5 eller det vertikal 9:16 i stedet for det klassiske 16:9-format.
  • Kanallogo skal overholde IDAs guidelines for logostørrelse og farve. I IDA placerer vi kanallogoet øverst i venstre hjørne gennem hele videoen på en måde, hvor det overholder kravene til respektafstand.
  • Navneskilte, tekstskilte, grafiske skillere mm. skal overholde IDAs designmanual og benytte IDAs primære farver. Der er også standarder for, hvordan navneskilte, tekst- og infobokse animeres på.
  • Tekst på skilte mm. skriver vi med skrifttypen Montserrat.
    Undertekster skriver vi med Arial.