Hold kontakten til arbejdet, når du er på barsel

Sørg for ikke at miste kontakten til din arbejdsplads. Det er rart, når du vender tilbage, at du har en føling med hvad der er sket, mens du har været væk. Det er derfor en god idé at kigge forbi og viser babyen frem et par gange.

Overvej at deltage i sommerfesten og julefrokosten eller andre sociale arrangementer. Du kan også aftale med din chef, at han eller hun gerne må kontakte dig, hvis der sker større organisationsændringer eller andet vigtigt, mens du er væk. Gerne på din private mail, så du ikke skal føle dig forpligtet til at tjekke din arbejdsmail, mens du er på barsel.

Hold dig til ved lønforhandlingerne

Mind chefen om, at du skal med til lønforhandling, og at du er lige så berettiget til et løntillæg som dine kolleger. Det er en god idé at have forberedt din lønforhandling, inden du går på barsel, så du har et overblik over opnåede resultater.

Afstem forventninger med din chef om din tilbagevenden

Du kan invitere dig selv til en samtale med din chef et par måneder før, du skal tilbage på jobbet, hvor I lægger en fælles plan for din opstart.

Du har ikke krav på at vende tilbage til den samme stilling du forlod, men du har krav på at få en stilling inden for samme fagområde.

Slå en streg i sandet og gør status

Tiden væk fra arbejdspladsen giver en unik mulighed for at reflektere over sit arbejdsliv. Spørg dig selv, hvad der er godt ved dit arbejdsliv? Hvad er dårligt? Er det måske tid til at se sig om efter et nyt arbejde?

Du kan eventuelt booke en samtale med IDAs karriererådgivere eller prøve situationsanalysen for at pejle dig ind på dine ønsker og fremtidige mål.