De bedste råd til at arbejde hjemmefra

Internettet bugner med guides til, hvordan du skal arbejde hjemmefra. Vi har samlet de bedste og sjoveste til dig her.

Anders Kjøller

af Anders Kjøller

Sæt rammer for din dag

Christian Holst, der er direktør for virksomheden Baymard Institute, har mange års øvelse i at arbejde hjemmefra. Virksomhedens 17 medlemmer er spredt udover Europa og USA, og de ser kun hinanden fysisk to uger om året.

Derfor starter alle medarbejdere dagen med at dagens mål i punktform til de andre i Slack.

”Dels sætter det nogle mål for, at du ikke pludselig render rundt og laver alt muligt, der ikke er arbejde. Så var der pludselig vasketøj, og så skulle der lige handles ind”, forklarer Christian Holst og fortsætter:

”Men en anden grund til, at det er vigtigt for individet er, at det gør det muligt at definere, hvornår arbejdsdagen er slut. Jeg er sikker på, at mange af os kender det her med, at vi kommer til at sidde i sofaen og tjekke arbejdsmail. Men det er ret vigtigt, når din arbejdsplads også er dit hjem, at du er meget klar over, hvornår du er på arbejde, og hvornår du ikke er”, fortæller han til Henrik Føhns i den seneste udgave af Techtopia.

Slipsetricket opdeler arbejde og fritid

Jyllands-Posten har fået gode råd af deres læsere til, hvordan de kan strukturere arbejdsdagen inden for hjemmets fire vægge. Ét af dem kommer fra Per Rask Jensen, der tager slips på, når arbejdsdagen går i gang og smider det, når han holder fri.

”Forbavsende hurtigt lærte børnene, hvornår far var på arbejde og ikke måtte forstyrres, og hvornår han havde fri”, fortæller han.

Få styr på overspringshandlingerne

Udsætter du dine opgaver for lige at ordne opvasken eller for at tjekke nyhederne, kan du ikke løse problemet med mere selvdisciplin.

For overspringshandlinger er i virkeligheden en strategi til at undgå ubehagelige følelser som angst, forvirring og ensomhed, og du er først og fremmest nødt til at håndtere de følelser, skriver New York Times.

Undgå alt for ømme skuldre og underarme

Når du arbejder på din bærbare ved spisebordet eller i sofaen, får du hurtigt en regning i form af ømme led og muskler.

Min Krop på Job har lavet en guide til, hvordan du arbejder ergonomisk og holder kroppen i gang på hjemmefronten. Vær dog opmærksom på, at arbejdsmiljølovgivning stadigvæk gælder, selvom du er sendt hjem. Det kan du læse mere om i IDAs FAQ.

Tips til den gode hjemmearbejdsplads

Til lederen: Sørg for at forventningsafstemme

Mange ledere står over for en uvant opgave med at skulle organisere medarbejdere, der arbejder hjemmefra. De skal strukturere arbejdet og sørge for, at medarbejderne ikke føler sig oversete og ensomme.

Finans har bedt ledelsesrådgiver hos Lederne, Michael Uhrenholt om gode råd til opgaven.

Daggammel kaffe og et æggeur

I den mindre seriøse ende har en Reddit-bruger skrevet, hvordan han genskaber følelsen af et storrumskontor derhjemme.

Du kan for eksempel lave en kop kaffe og genopvarme den dagen efter for at få den helt rigtige smag. Et andet tip er at sætte et æggeur til at ringe hvert 23. minut, så du aldrig rigtig når at arbejde koncentreret.