Huskeliste til dit CV

Her kan du få et hurtigt overblik over, hvilke elementer der kan være gode at have med på CV'et. Du skal dog selv vurdere, hvilke punkter der er meget relevante for din profil, og hvilke du kan udelade.

Uddannelse:

Hvilken uddannelse har du taget? Hvad har du lært under din uddannelse? Du har uden tvivl tilegnet dig masser af viden og vigtige kompetencer, der vil gavne dig i dit kommende arbejdsliv. Beskriv hvad uddannelsen har lært dig og hvorfor disse kompetencer gør dig til et godt match i forhold til den opslåede stilling. Skriv eventuelt lidt om dit speciale, vigtige projekter, udlandsophold og praktik. Prioritér efter relevans i forhold til jobbet. 

Erhvervserfaring:

Angiv navnet på virksomheden og din stillingsbetegnelse. Beskriv kort dine arbejdsopgaver, dit ansvarsområde samt dine vigtigste resultater. Hvilke kompetencer og kvalifikationer har du opnået igennem jobbet og hvordan er disse relevante i forhold til det job du søger nu? 

Kurser: 

Har du deltaget i kurser, som er relevante for den stilling du søger? Relevante kurser viser arbejdsgiveren, at du er engageret og har en oprigtig interesse for fagområdet. Det fortæller desuden noget om dine kompetencer og kvalifikationer.  

Frivilligt arbejde:

Frivilligt arbejde kan være prikken over i’et. Det fortæller meget om din person, at du har haft overskuddet til at arbejde frivilligt i en ellers travl hverdag. Det viser, at du har overskud til at engagere og involvere dig. Selv hvis dit frivillige arbejde ikke har direkte relevans, er det derfor stadig vigtigt at have med i dit CV. Hvis det er studierelevant, så viser det desuden en oprigtig interesse for faget og branchen. 

Sprog: 

Angiv dine sproglige kompetencer. Ofte forventer arbejdsgiveren, at du taler mere end ét sprog. Det er derfor vigtigt, at du gør opmærksomhed på dine sproglige kompetencer, selvom du måske ikke ser det som en direkte del af arbejdet. 

IT-kompetencer: 

Har du erfaring med nogle IT-programmer? Har du tidligere arbejdet med bestemte programmer, og har det relevans i forhold til det arbejde du søger? Uanset om du er superbruger i Microsoft Office eller en haj til Python, så er det værd at nævne. Selv hvis det ikke er direkte afgørende for jobbet, så kan det fortælle arbejdsgiveren noget om, hvad du er i stand til at lære i forhold til IT. 

Personligt: 

For at få indblik i din personlighed, er det relevant for arbejdsgiveren af vide mere om dine fritidsinteresser, civilstand og lignende.  

Publikationer:

 Har du udgivet noget, der kunne være relevant for arbejdet? Måske har du på studiet skrevet bachelorprojekt eller speciale om et emne, der er relevant for arbejdsgiveren? Så er det her, du skal uploade det med en kort beskrivelse. 

Referencer:

 Har du opbygget et stærkt netværk igennem din karriere? Så er det nu du skal udnytte det. Opgiv her tidligere chefer som referencepersoner i dit CV. Selv som studerende eller nyuddannet uden nogen relevant erhvervserfaring, er denne sektion vigtig. For eksempel kan din tidligere chef i det lokale supermarked fortælle noget om, hvordan du er på en arbejdsplads. 

Andet: 

Mangler der stadig noget i dit CV? Er der noget, vi har glemt? Overvej, om det kan passe ind i nogle af de andre felter. Ellers kan du skrive det her.