Guide: Find ud af, om det er på tide at skifte job

Engang imellem kan det være sundt at få snuden op af plovfuren og gøre status over, om du er det rette sted i karrieren. Med denne guide kan du få et bedre overblik over dit nuværende job, og hvor du gerne vil bevæge dig hen i din karriere.

Mand grubler

Lav en liste over dine opgaver 

Lav en liste over de opgaver, du løser og eller har løst i dit nuværende job. Kig på oversigten og del den op i to: De opgaver, du gerne vil have flere af og de opgaver, du helst vil bruge mindre tid på. Den første del vil typisk være domineret af de opgaver, du er god til og som giver dig energi. Det er de arbejdsopgaver, der driver dig, og det er sandsynligt de opgaver, der skal føre dig videre i karrieren. 

Udvid listen med nye kompetencer 

Udvid så listen med opgaver, du ikke har særlig erfaring med, men som ligger højt på listen over noget, du gerne vil prøve kræfter med. Det er typisk opgaver, der giver dig nye kompetencer. 

Fastlæg en strategi 

Nu har du dannet dig et billede af, hvordan dit næste job gerne må se ud. Du skal nu lægge en strategi for, hvordan du skaber de forandringer, du ønsker: Hvilke stillingstyper passer til dine ønsker? Hvad kan du gøre for at få flere opgaver, der udvikler dig og giver dig energi? Hvordan reducerer du antallet af rugbrødsopgaver? Skal du skifte job eller kan du komme videre, hvor du er? Hvem kan hjælpe dig med at nå dine mål? 

Lav en konkret handlingsplan 

Lav til sidst en konkret handleplan for, hvor du noterer, hvad du skal gøre i morgen, i næste måned og til næste år. Gør planen detaljeret. Det kan sagtens være de små skridt, der giver den største udvikling.

  1. Råd fra eksperten

    Her er syv dårlige grunde til at skifte job

Læs mere

Deltag nu

Giv dit bidrag til i IDAs lønstatistik

Jo flere medlemmer, der deltager, jo stærkere bliver IDAs lønværktøj. Dermed står du stærkere til næste lønforhandling med din chef. Sidste år deltog 28.000.

Deltag i Lønstatistik 2021