Råd fra eksperten: Sådan synliggør du dine resultater for chefen

I en god og sund arbejdskultur er succes et fælleseje. Opnår du gode resultater, så smitter det af på resten af din afdeling og din chef. Gode relationer er vejen frem til at synliggøre dine egne resultater.

Ann G. Carøe er karriererådgiver hos IDA.

I mange virksomheder er succeser ofte et fælleseje og det er derfor vigtigt, at du husker at synliggøre dine resultater og dit bidrag til virksomhedens succes.

Er du introvert kan det være svært at fremhæve dine egne resultater. Men har du en god relation til din chef og kolleger, bliver det lettere at få vist, at du opnår gode og hurtige resultater. For gode relationer kan hjælpe dig med at fremhæve dine egne resultater.

Lav en succes-logbog og brug relationerne

Et konkret værktøj er, at du kan lave en succes-logbog over dine resultater. Hvad er det folk kommer og spørger dig om hjælp til? Hvad bliver du typisk brugt til i organisationen?

Igen får de gode relationer stor betydning, fordi din indsats bliver synlig for dem – og derfor kan de være med til at skabe fortællingen om dine succeser og resultater. Det handler jo om at blive synlig i organisationen, så chefen og andre kan se, hvad du bidrager med.

Hvis du synes, at det er akavet at fremhæve dig selv – kan du fortælle om gruppens, teamets eller afdelingens resultat – og hvad der så er din andel i det opnåede resultat.

Men du skal huske at tage æren for dine gode idéer og resultater, ellers er der andre der løber med dem.

  1. Kompetencecoach

    IDAs KompetenceCoach

Din chef har brug for succeshistorier

Du bør også melde dig på banen, når der kommer nye opgaver til afdelingen. Vis og sig, at du gerne vil løse opgaverne. Tænk på, at din chef har brug for succes-historier som han eller hun kan vise til sine chefer.

Så hvis du synes, at det er svært at fremhæve dig selv, så tænk på det som, at du byder ind for at understøtte din chef, og det han eller hun bliver målt på. Det kan I tale om til MUS, når strategien og mål for det kommende år er på tapetet.

Tænk din karriereplan ind – hvad vil du være kendt for?

Derudover vil jeg anbefale, at du tænker over, hvad din karriereplan er. Hvad vil du gerne være kendt for? For så skal du være bevidst om at fremhæve de succeser og resultater, der peger i den retning, du gerne vil.

Vi ved, at der i IDA er en overrepræsentation af introverte, som er vildt dygtige til fordybelse, analyse og løsning af komplekse opgaver og projekter, men mindre dygtige til at fremhæve deres egne resultater, og igen kommer logbogen derfor i spil.

Når du får skrevet dine gode resultater ned i logbogen, så får du vist, hvordan du bidrager overordnet til organisationen.

På den måde kan du nærmest se, hvad du bidrager med på bundlinjen.

Hvor skiller du dig ud?

”Det er vigtigt, at det ikke skal blive nogen gætteleg for chefen om, hvem der er skyld i succeserne og de gode resultater, når nogen skal forfremmes eller have lønforhøjelse. Derfor skal du være klar over, hvad du gerne vil opnå af resultater i virksomheden. For fremhæver du ikke, hvad du gerne vil opnå i en bestemt retning, så når du nok heller ikke derhen.

Du skal tænke på, hvad du vil have, at andre skal se, at du er god til.

Læs mere

Råd og karriere

Gode råd til din karriere og arbejdsliv

Vi har samlet alle vores gode råd, artikler samt regler om alt fra ferie til ansættelseskontrakt ét sted. På den måde kan du hurtigt og nemt betjene dig selv og finde svar på det, du leder efter.

Søg råd