08.05.2019
2 min læsetid

Overblik: Det lærer din medarbejder på kurset ’På vej til leder’

Er du helt sikker på, du har fundet den rette kandidat til den næste lederstilling? Her får et lille overblik over, hvad kurset ’På vej til leder’ byder på, og hvorfor du skal sende din medarbejder afsted for at få afklaring.

IDA Learning

af IDA Learning

Det er afgørende at finde frem til, om din medarbejders hjerte banker for at påtage sig ledelsesansvaret, når det kommer til stykket. Det finder du ud af ved at lade din medarbejder få et så grundigt indblik i rollen som muligt.

På IDAs kursus På vej til leder, bliver din medarbejder mødt i øjenhøjde, når vi diskuterer udfordringen ved at tage ’anførerbindet’ på som nyudklækket leder.

  • Hvad indebærer det at være leder?
  • Hvad skal man påtage sig af opgaver, og hvad skal man give afkald på?
  • Hvad motiverer, og hvad demotiverer vedkommende?
  • Hvad får leder-hatten af betydning for ’fag-fagligheden’, forholdet til kollegerne, til chefgruppen og for forholdet til dig som nærmeste chef til den grønne leder?
  • Hvordan kommer man i gang i praksis?

Din medarbejder får desuden rig mulighed for at stille spørgsmål og dele sine bekymringer. På den måde forsøger vi at komme de aller mest afgørende elementer ved transformationen fra medarbejder til leder i forkøbet.

Pointen vil for både din medarbejder og dig selv være, at din medarbejder får et grundlæggende billede af, hvad ledelse vil sige i praksis – og som noget af det vigtigste få afklaret, om vedkommende ser sig selv i det rolleskift eller ej.

Sådan får I begge gjort klart, om din dygtige medarbejder også er lig den oplagte leder, eller om ressourcen faktisk kan bruges meget mere fornuftigt i en fagspecifik sammenhæng.

Læs meget mere om kurset På vej til leder her.

Kursus: På vej til leder

Du har sikkert en dygtig medarbejder i sigte til den næste lederrolle.

Men er det nu den rette kandidat? 

Sikr dig, at din medarbejder er afklaret omkring, hvad lederrollen indebærer - og om det er den rette vej for vedkommende.

Læs om kurset På vej til leder her.