Gode råd til din lønforhandling

Lønforhandling handler om kende dine styrker og have vilje til at fortælle om dem i en måske vanskelig situation. Der er også en række alternative til højere løn , f.eks. ferie eller efteruddannelse.

Lønforhandling handler om forberedelse. Om at kende dine styrker og gode resultater til bunds og have evne, vilje og lyst til at fortælle om dem. 

Men lønforhandling kan også være nervepirrende, særligt hvis det er første gang. Derfor har vi samlet en række gode råd på denne side, så du kan gøre lønforhandlingen til en lønfest.

 1. Rådgivning

  Kontakt IDA om arbejdsgivers lønudspil

 2. Lønberegner

  Se, hvor meget du bør få i løn

 3. Lønstatistikken

  Så meget får andre med din profil i løn

Det er ikke altid muligt at få den lønstigning, du ønsker. Derfor bør du overveje, om der er andre muligheder for at få noget med hjem fra lønforhandlingerne. 

Arbejdsgiverbetalt efteruddannelse 

At få finansieret en uddannelse, eksempelvis som projektleder, eller et interessant modul på en uddannelsesinstitution, kan være en god måde at få ekstra i lønposen. 

 1. Log på Mit IDA for at få en hjælpende hånd til dit CV

  CV-assistenten

 2. Karrieresamtale

  Book en karrieresamtale

Mange kurser kan være dyre og svære at finansiere selv. Men et kursus kan være med til at give dig kompetencer, som er eftertragtede på din arbejdsplads, og derfor kan det være nemmere at få overtalt din chef til end en lønforhøjelse. 

Betalt ferie 

Forhandler du løn i forbindelse med en nyansættelse, kan det for nogle give mening at forhandle om at få betalt noget af sin ferie. Det kan være, at du ikke har noget opsparet ferie, eller at en lønstigning i dit nye job gør, at du selv skal finansiere noget af din ferie på den nye arbejdsplads. 

Resultatløn 

Mange foretrækker at få en højere fast løn end at være resultatlønnet, men kan du ikke få mere i lønposen, kan resultatløn være en god løsning. 

For din arbejdsgiver kan det give sikkerhed, da pengene først skal betales, når arbejdet er gjort. Du skal til gengæld overveje, hvor risikovillig du er, inden du forhandler om resultatløn.

Lønforhandling handler om forberedelse. Om at kende dine styrker og gode resultater til bunds og have evne, vilje og lyst til at fortælle om dem. Lønforhandling kan dog også være nervepirrende, særligt hvis det er første gang.

Derfor har vi samlet en række god råd til dig på denne side, så du kan gøre lønforhandlingen til en lønfest.  

Læs mere

Overblik

Se IDAs mange løn-værktøjer

IDA hjælper dig med at få den rigtige løn for dit arbejde. Her får du både overblik over værktøjer og gode råd til lønforhandlingen.

Alt om løn

Opdaterede tal

Lønstatistik 2020 - tjek din løn

Med IDAs Lønstatistik kan du se, hvad IDA-medlemmer med forskellige profiler tjener i gennemsnit. Brug værktøjet til din næste lønforhandling.

Tjek lønstatistik