Råd fra eksperten: Stil disse spørgsmål, hvis ikke du får jobbet

Når du har anstrengt dig for at skrive en god jobansøgning, har du også ret til at stille et par spørgsmål til arbejdsgiveren. Her er to spørgsmål, der kan hjælpe dig videre med ansøgningen, og ét spørgsmål, du skal undgå.

Godt spørgsmål 1: Hvad lagde I vægt på, da I valgte jeres kandidat? 

Dette spørgsmål kan give dig konkret viden om, hvilke kvalifikationer der er vigtige, og du kan vurdere, om det er kvalifikationer, du reelt besidder, eller som du har brug for at tilegne dig for få et lignende job 

Godt spørgsmål 2: Du har mødt mig til en samtale. Kan du give et konkret råd til, hvordan jeg kan gøre det bedre næste gang? 

Det personlige indtryk er vigtigt for at få jobbet, og derfor er det nyttig viden, hvis du kan få arbejdsgiveren til at give dig konstruktiv feedback på din optræden til samtalen. 

Dårligt spørgsmål: Hvorfor fik jeg ikke jobbet? 

Du får ikke noget brugbart svar på dette spørgsmål. Arbejdsgiveren vil sikkert sige noget i retning af, at du klarede dig godt, men at de valgte en kandidat, der var bedre kvalificeret til lige præcis den stilling, der var slået op. Og det svar kan du ikke bruge til noget som helst. 

Tilmeld dig Det Gode Arbejdsliv

Få artikler og gode råd til, hvordan du skaber et bedre arbejdsliv. Nyhedsbrevet er for dig, der arbejder som højtuddannet vidensarbejder.
  • Arbejdsvilkår
  • Gode råd
  • Trivsel
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs seneste nyhedsbreve her