Vores løn fylder meget i vores liv og samfund. Løn sætter følelser i kog og er ofte dybt tabu-belagt. Her har vi samlet en række artikler, der kan gøre dig klogere på løn og kan inspirere dig til at se løn i et nyt og andet lys.

Forsikring

Lønsikring - dækker op til 90 % af din løn

Køb en lønsikring gennem IDA-Forsikring og få økonomisk tryghed, hvis du bliver arbejdsløs. Netop kåret som Danmarks billigste lønforsikring.

Beregn din pris her

Video

IDA sikrer, at du som medlem har gode værktøjer og rådgivning, når du skal forhandle løn

Ingeniørforeningen, IDA sikrer, at du som medlem er i stand til at få de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår.

IDAs årlige lønstatistik, lønberegner og firmastatistik er vigtige redskaber, når du skal forhandle løn og arbejdsvilkår eller måske endda skifte job. Med lønværktøjerne er det muligt at se, hvad ingeniører, cand.scienter og it-professionelle tjener. Du kan hurtigt finde ud, hvad andre med samme uddannelse, branche og bopæl som dig i gennemsnit får i løn.

Brug IDAs stærke lønværktøjer

IDA står klar med juridisk hjælp, hvis din løn pludselig udebliver, eller din arbejdsgiver vil sætte lønnen ned, Juraen er også mere kompliceret, hvis en del af din løn er aktier eller optioner.

Få hjælp fra IDAs jurister

Især nyuddannede medlemmer har stor nytte af, at IDA hvert år fastsætter en vejledende minimalløn for sine medlemmer. Der fastsættes én minimalløn for civilingeniører og cand.scient'er og en for diplomingeniører og bachelorer.

Se de vejledende minimallønninger for ingeniører og cand.scienter 

Men alle kan have glæde af IDAs gode råd til at forhandle løn. En lønforhandling indeholder både hårde fakta og psykologiske spil. Her får du en oversigt over artikler med gode råd til at sikre dig det bedste forhandlingsresultat, og til at forstå, hvorfor løn spiller så stor en rolle i vores liv.

Få gode råd til at forhandle den bedste løn

IDAs lønstatistik bygger på indberetninger fra over 23.000 privatansatte medlemmer og for de offentligt ansatte på data fra statens løndatabaser og på data fra KRL for kommuner og regioner.

Du kan roligt bruge tallene, når du går til lønforhandling. IDAs lønstatistik er valid og pålidelig. IDAs analyseafdeling har sammenlignet statistikkerne fra IDA og DI. Konklusionen er, at lønniveauerne for ingeniører stort set identiske i statistikkerne fra henholdsvis DI og IDA.

Se sammenligningen af IDAs og DI's lønstatistik

Hvis uheldet er ude og du mister dit arbejde, er det godt at sikre sig med en Lønsikring gennem IDA Forsikring. Her kan du få økonomisk tryghed, hvis du bliver arbejdsløs. IDA Lønsikring er netop kåret som Danmarks billigste lønforsikring. Beregn din pris på en lønsikring