22.05.2017
2 min læsetid

»Jeg ved ikke hvordan, det fungerer, men jeg finder ud af det!«

En ingeniøruddannelse har vist sig at være den perfekte ballast for Marie Kjær Hansen, der er stifter af firmaet Plan Penny. Hør hvorfor i IDA Startup Stories.

Rene Pedersen

af Rene Pedersen

En række af landets suverænt mest succesfulde danske erhvervsfolk kommer med en ingeniørbaggrund. Vi kan nævne Niels B. Christiansen, som i mange år har været en højt respekteret koncernchef i Danfoss. Lars Rasmussen har været administrerende direktør i Coloplast siden 2008 og blev for et par år siden nævnt i Harvard Business Review på en liste over de 100 bedste topchefer i verden. Og endelig skal vi ikke glemme Haldor Topsøe, som udover at være ingeniør helt ind til benet i en menneskealder var noget nær synonym med en af Danmarks mest succesfulde virksomheder.

Også for Marie Kjær Hansen har ingeniørfaget vist sig at være den perfekte indgang til iværksætteri.

“Jeg kan med fuld ærlighed sige, at noget af det, der har været rigtig godt ved at læse ingeniør, det har været, at man rent faktisk bliver hjernevasket til den her: Jeg ved ikke, hvordan det fungerer, men jeg finder ud af det,” siger hun.

Marie Kjær Hansen er Founder og CEO af Plan Penny, som er et digitalt projektstyringsværktøj designet med fokus på freelancere, der arbejder i kreative erhverv. Et værktøj, som især excellerer i at lever en art nedskaleret og mere intelligent gantt-diagram.

“Det er så bred en uddannelse, jeg har fået, så jeg har fået rigtig god indsigt i, hvordan it fungerer. Samtidig er der også noget markedsføring og sprog i min uddannelse. Og det at have så bred en fagpalette fra sit uddannelsessted, det synes jeg har været virkelig fantastisk,” siger hun i videoen og fortsætter.

“Det at være ingeniør er ikke ensbetydende med, at man er uddannet til at være iværksætter, synes jeg. Men det giver et rigtig godt grundlag til at have en faglig forståelse for, hvad der er af krav, hvis man gerne vil starte en virksomhed og vide, hvilke trin man skal træde for at udvide sin faglighed,” siger Plan Penny-stifteren.

Se videoen og hør hvorfor Marie Kjær Hansen ikke forstår, hvorfor man ikke forholder sig mere til helt basale købmandsprincipper, når man stifter virksomhed og i stedet fokuserer ensidigt på headcount og fundingbeløb. Og hvad drømmen er for Plan Penny.

IDA Startup Stories

IDA Startup Stories er korte videoportrætter om inspirerende iværksættere og deres teknologibaserede startups. De stiller skarpt på iværksættere – fra forskellige brancher og på forskellige stadier – der med teknologi som omdrejningspunkt har valgt at skabe deres egne virksomheder og arbejdsliv. Har du en idé til en Startup Story, så skriv til tra@ida.dk