IT på efteruddannelsesmessen 2019

Her kan du læse mere om oplægsholderne på sporet IT til Efteruddannelsesmessen.

Sofus Albertsen

Sofus Albertsen

Leder, Praqma Academy

Hvordan kommer DevOps og Cloud til at ændre vores IT?

Info om oplæg:
Cloud og DevOps trender begge for tiden, men hvad er det egentligt de giver os?
Vi vil give et indblik i hvad det er for nye muligheder skyen giver i forhold til at lave og hoste software, fra en lille startup til kæmpe cluster set-ups, og hvorfor skyen har noget kun de færreste firmaer selv kan skabe. Kombinationen af cloud og DevOps skaber nogle helt nye måder at udviklere og operations kan samarbejde på, så de opnår bedre samarbejde, mere solide IT set-ups, og det ikke længere er en “os mod dem” situation.

Bio: 
Sofus Albertsen leder Praqma Academy som er Praqmas afdeling for træning og undervisning i Continuous Delivery og DevOps.

Hvad er Efteruddannelsesmessen?

Formålet med Efteruddannelsesmessen er at hjælpe dig som IDA medlem med at få afklaret dine muligheder for efteruddannelse. Rigtig mange medlemmer ved ikke, hvad de skal svare, når de bliver spurgt om, hvad er deres karriereplaner er og hvad de skal arbejde med i fremtiden.

Til Efteruddannelsesmessen hjælper vi dig med at blive klogere på disse spørgsmål. 

Thomas Ammitzbøll-Bach

Thomas Ammitzbøll-Bach

Instruktør og softwareudvikler, indehaver af UU.DK

Kom godt i gang med programmering

Info om oplæg: 
Tidligere har programmering været noget, vi har overladt til programmører, men i dag er behovet for data-analyser så vævet sammen med ens domænespecifikke arbejde, at programmering er kommet ind i laboratorier, forretningsanalyse-grupperne og ingeniørafdelingerne. Hvordan overlever man at pludselig skulle skrive programmer, hvis man ikke har beskæftiget sig med det siden studietiden eller måske aldrig nogen sinde? Hvad skal man vælge af efteruddannelse, hvis man ikke er på vej ind en ny karriere som softwareudvikler, men man "kun" skal anvende det i ens domænespecifikke arbejde?

Bio:
Thomas Ammitzbøll-Bach, instruktør og softwareudvikler, indehaver af UU.DK

Læs mere om UU.DK

 

Andreas Koch

Andreas Koch

Freelance konsulent

Data Science - Big Data og Machine Learning

Info om oplæg: 
Mange organisationer har opdaget at data er et vigtigt aktiv for dem. Det kan dog være svært fuldt ud at realisere værdien af disse data, hvis mængderne er store og uoverskuelige.
Heldigvis er der hjælp at hente fra teknologier som Hadoop og Spark, der gør det muligt at arbejde med meget store datasæt. Disse systemer er kendetegnet ved at være designet med skalérbarhed for øje. Det betyder at hvis man har behov for at håndtere en større mængde data, så kan man nøjes med at anskaffe mere hardware uden at være tvunget til at ændre i koden.
Derudover kan værktøjer som Machine learning sætte os i stand til at bygge modeller af vores data og automatisere opgaver, som ellers ville have været svære eller ligefrem umulige at løse med traditionel software. Machine learning er i disse år inde i en voldsom udvikling, hvor grænserne for hvad der er muligt bliver udvidet.

Bio:
Andreas har en baggrund som data scientist og har de seneste 6 år arbejdet med at designe og udvikle applikationer baseret på Hadoop og Spark samt analyse af data og udarbejdelse af Machine Learning modeller. Andreas arbejder som konsulent og rådgiver virksomheder omkring data science, big data og Machine Learning.