Ledelse på Efteruddannelsesmessen 2019

Her kan du læse mere om oplægsholderne på sporet Ledelse til Efteruddannelsesmessen.

Vibeke Ahlmann

Vibeke Ahlmann

Chefudvikler, Ingeniørforeningen IDA

Introduktion til lederuddannelser ift. Leadership Pipeline

Info om oplæg: 
På dette indlæg bliver du introduceret til Leadership Pipeline og du får et indblik i de forskellige niveauer, herunder lederens arbejdsopgaver og kompetencekrav, der er knyttet til niveauerne. Med afsæt i Leadership Pipeline bliver du introduceret til IDA Learnings forskellige lederuddannelser til hvert ledelsesniveau – særligt med fokus på uddannelserne:

  • På vej til leder / Ny leder
  • IDA lederuddannelse
  • Bestyrelsesuddannelsen

Bio: 
Vibeke Ahlmann er chefudvikler i Ingeniørforeningen, IDA. Vibeke har arbejdet i en årrække med udvikling af ydelser til IDAs ledere på alle niveauer. Det er ydelser inden for efteruddannelse, større konferencer og events, analyser og branding af IDA som organisation for ledere. Hun har derfor et indgående kendskab til IDAs ledermedlemmers styrker og udviklingsmuligheder.

Hvad er Efteruddannelsesmessen?

Formålet med Efteruddannelsesmessen er at hjælpe dig som IDA medlem med at få afklaret dine muligheder for efteruddannelse. Rigtig mange medlemmer ved ikke, hvad de skal svare, når de bliver spurgt om, hvad er deres karriereplaner er og hvad de skal arbejde med i fremtiden.

Til Efteruddannelsesmessen hjælper vi dig med at blive klogere på disse spørgsmål. 

Henrik Helweg

Henrik Helweg

Konsulent, Mannaz

Introduktion til IDA Lederuddannelse

Info om oplæg:
Styrk dit personlige lederskab og dine ledelseskompetencer gennem et dynamisk lederudviklingsforløb.

Henrik Helweg, der er underviser på uddannelsen, giver dig et kort indblik i, hvordan du bliver klædt på til at kunne matche de mange forskellige udfordringer, som det kræver at lede mennesker med forskellige faglige og personlige baggrunde. Du hører, hvordan du træner dit personlige lederskab og skaber følgeskab. Alt sammen lederkompetencer, der er afgørende for at du kan skabe resultater i din organisation.

Mange af IDAs medlemmer, der er ledere, har taget IDAs lederuddannelse, og de har vurderet uddannelsen helt i top.

Bio:
Henrik Helweg, konsulenthuset Mannaz. Henrik er en erfaren konsulent og formidler. Han har gennem de sidste 18 år arbejdet med en lang række af danske og internationale virksomheder. Han har en psykologisk baggrund og har i mange år anvendt mentaltræning og neurovidenskab som grundlag for at udvikle mennesker i virksomheder og organisationer.

Læs mere om Mannaz

Stephen Holst

Stephen Holst

Lederudviklingskonsulent, Ingeniørforeningen IDA

Lederens værktøjskasse

Info om oplæg: 
Hvilke egenskaber og kompetencer skal du som leder besidde for at være en god leder? Og hvilke opgaver skal du varetage? På dette indlæg bliver du præsenteret for en række ledelsesværktøjer, der kan styrke dit lederskab. Med afsæt i lederens fremtidige kompetencekrav, arbejdsopgaver får du en kort introduktion til 3 af IDA Learnings populæreste værktøjskurser for ledere og du får indblik i hvilke nedslag du kan udføre for at udvikle din ledelse inden for særlige faglige områder. 

Bio:
Som lederudviklingskonsulent i IDA arbejder Stephen blandt andet med udvikling af kursustilbud målrettet ledere. Herunder udvikling af diverse kursustilbud til lederens værktøjskasse. Udover kurser arbejder Stephen med at inspirere flere af IDAs yngre medlemmer til ledelse i fremtiden.

Thomas Terney

Thomas Terney

Ph.D. i kunstig intelligens

Introduktion til Kunstig intelligens for ledere

Info om oplæg:
Fremtidens kompetencekrav til ledere er mangeartede. Men et af de områder, der for alvor er brug for kompetenceudvikling indenfor er anvendelsen og forståelsen af ny teknologi. Til dette oplæg, giver Thomas Terney et indblik i kurset ’Kunstig intelligens - sådan udnytter du AI i din forretning’ hvor han også er underviser. Kurset handler om hvordan ledere kan bruge kunstig intelligens i forretningen, og hvordan dette også stiller nye krav til lederens kompetencer.

Bio:
Thomas Terney er tidligere direktør for Digital Strategi og Innovation i Novozymes, og har mere end 20 års erfaring med at udvikle fremtidens digitale løsninger.
Thomas har en baggrund som ph.d. i kunstig intelligens, og i 2018 udgav han den anmelderroste bog ”Kampen om Fremtiden. Forstå hvordan kunstig intelligens påvirker mennesker, magt og markeder” på Gyldendal Business.
Han er samtidig en af landets mest populære foredragsholdere indenfor digitalisering og kunstig intelligens, fordi han har en unik evne til at tage komplekse emner og gøre dem levende, nærværende og forståelige.
Endelig er han co-founder i det danske startup Team Lab, der udvikler intelligente løsninger til at lære studerende grundelementerne i succesfuldt team-samarbejde.

Niels Christian Engelsborg Voss

Niels Christian Engelsborg Voss

Chefkonsulent, DTU Learn for Life

Længerevarende lederuddannelse? - hvad skal jeg overveje inden beslutning?

Info om oplæg:
Udbuddet af længerevarende lederuddanelser er rigtigt stort og vi ved at det for mange
kan være rigtigt svært at finde lige netop den uddannelse der kan være understøttende i en
karriere som leder. Kom og hør lidt om de forskellige muligheder og få inspiration til hvad du kan
gøre dig af overvejelser inden du træffer dit valg.

Bio:
Niels Christian Engelsborg Voss har I mange år været ansvarlig for nogle af Danmarks mest kendte
længerevarende lederuddannelser og rådgivet et utal af ledere om deres valg af lederuddannelse.