23.08.2019
4 min læsetid

Dårlige vaner kan man hurtigt få

En af udfordringerne ved dårlige vaner er, at du ikke kan se, når du får dem. I hvert fald ikke dem i ledelsesrollen. Din facon og måde at gøre tingene på, virker måske fint i en periode, men kan udfordres af nye medarbejdere, opgaver eller krav.

IDA Learning

af IDA Learning

"Jeg var gerne mødt op til endnu en arbejdsdag sammen" fortæller Kristina Kidmose fra Sitecore. Hun satte især pris på, at hun var igennem et længere forløb med de andre kursusdeltagere, så de løbende kunne udveksle erfaringer.

Som leder er det vigtigt at du kender dig selv godt nok til at kunne omstille dig, så dine medarbejdere fortsat får den bedste sparring til at udføre deres arbejde fra dig som leder.

Men som leder er det nødvendigt engang imellem at se dig selv udefra - eller gennem andre menneskers øjne. Det er en god måde at blive opmærksom på dine styrker og svagheder, så du kan blive ved med at forbedre din ledelsesstil.

Forskellighed er en fordel

IDAs Lederuddannelse blev Kristina Kidmose sat sammen med ledere fra mange forskellige virksomheder. Selv har hun ikke ingeniørbaggrund men kommer fra en Cand.ling.merc. på Aarhus Universitet, og derfor var sammensætningen af forskellige fagligheder både mærkbar og brugbar på samme tid.

“Jeg valgte bevidst kurset for at prøve at sidde med i en anden gruppe med et andet mindset, og det er enormt interessant for et tænke/føle-menneske som jeg at møde de her analytiske ledere, der kan sætte alt ind i et regneark,” siger Kristina Kidmose, og uddyber:

“Forskellige typer ledere giver hinanden forskellige ting. Så længe man har ledelsen til fælles, er det inspirerende at opleve mange forskellige slags mennesker.”

Både sammensætningen af nye og mere erfarne ledere med forskellige baggrunde har værdi, når de sættes sammen i større grupper, hvor man både vurderer de andre og lærer af deres måde at tænke på, forklarer Kristina Kidmose.

<b>Træning over tid giver bedre læring</b>
Især undervisningen i coaching har Kristina Kidmose fundet anvendelig, og fordi coachingen er en ny faglighed for mange, er det en fordel, at uddannelsen forløber over flere dage.

“Det er essentielt, at vi mødes med nogle ugers mellemrum, så vi kan gå hjem og prøve vores faglighed af og komme tilbage og få feedback fra gruppen igen,” understreger Kristina Kidmose.

“Faktisk var jeg gerne mødt op til en kursusdag mere, fordi det giver så meget.”

Før hver kursusgang skal deltagerne forberede sig en smule med hjemmeopgaver, hvilket Kristina Kidmose var glad for.

“Det må ikke kræve så meget tid, at det for nogle betyder, at de møder uforberedte op. Men de små øvelser fra gang til gang betyder, at alle møder op velforberedte, med noget på hjerte og i det rette mindset, så man ikke først skal bruge tid på at etablere et fælles grundlag for kurset,” siger Kristina Kidmose.

Hun fremhæver, at det ikke kun var selve kursusindholdet, der har været brugbart men også indblikket i andres fagligheder og det netværk, de skaber sammen.

Kom på IDAs Lederuddannelse

Styrk dit personlige lederskab og dine ledelseskompetencer gennem et dynamisk lederudviklingsforløb. På IDA Lederuddannelse tager vi udgangspunkt i din hverdag som leder og i din lederrolle.