• Lyngennemgang af din kontrakt

  IDA anbefaler, at du altid tjekker din ansættelseskontrakt. Men er du i en nødsituation og kun har 10 minutter til at få styr på dine fremtidige ansættelsesvilkår, kan du bruge denne lyngennemgang.

  Tjek din kontrakt for:

  • Din løn (bag login - mit.ida.dk)
  • Din arbejdstid
  • Din tiltrædelsesdato
  • Dit arbejdssted
  • Klausuler - kontakt altid IDA!

  De første 4 punkter skal være med. Det sidste punkt skal helst ikke være med - og hvis det er, kontakt IDA.

 • Kontrakt og vilkår for chefer

  Du kan finde information om kontrakt og vilkår for ledere både i det private, staten, kommuner og regioner.

  Hvis du har fået en ansættelseskontrakt eller skal forhandle nye vilkår eller løn, kan du kontakte IDA, som har en specialafdeling for ledere.

  IDAs specialafdeling for ledere hjælper dig naturligvis også, hvis du bliver afskediget eller ønsker at indgå en aftale om fratræden med din arbejdsgiver.

  Alt efter hvordan dit ansættelsesforhold afsluttes, har du forskellige rettigheder og pligter. Du kan kontakte IDA og få vejledning omkring, hvad du skal gøre, hvis du overvejer at sige dit job op, indgå en fratrædelsesaftale, eller hvis du er blevet opsagt eller bortvist.

  Læs mere om kontrakt og vilkår for ledere og chefer i:

   

 • IDAs modelkontrakt for studerende

  IDAs modelkontrakt for studerende

  Minimumskrav til kontrakten

  Denne modelansættelseskontrakt er alene ment som inspirationskilde, hvor studentermedlemmer kan orientere sig og få IDAs bud på en fyldestgørende ansættelseskontrakt.
  Det er vigtigt at være opmærksom på, at kontrakten tager udgangspunkt i, at medarbejderen er omfattet af funktionærloven, og det er ikke tilfældet for alle vores studentermedlemmer. Er du i tvivl, om du er omfattet af funktionærloven, kan du med fordel gå til siden for Studerende.

  Denne studenteransættelseskontrakt kan ikke erstatte et kvalitetstjek af din ansættelseskontrakt eller anden form for rådgivning, og vi anbefaler derfor, at du ved nyansættelse indsender din kontrakt til IDAs Studenterrådgivning via vores kontaktformular.