21.07.2020
5 min læsetid

5 podcasts til din sommerferie

Hvis du trænger til at lukke øjnene i sommersolen, har vi gjort det nemt for dig at tage hørebøfferne på og dykke ned i nye spændende emner i podcastens ind- og udland.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Om du er dybt inde i sommerferien eller holder skansen på jobbet, så kan sommeren kalde på fordybelse, uden det behøver at involvere en skærm.

Vi har samlet en håndfuld gode steder at tage hen med dine hørebøffer i podcastens ind- og udland. Det handler om teknologi, men det er som bekendt et bredt felt. Så hvad enten du er til gennemresearchede fortællinger om internettets skjulte mekanismer eller en hurtig introdutkion til begrebet femtech, bør der være noget for dig.

Klik på de enkelte anbefalinger herunder eller fang dem i din podcatcher på din mobil. Og hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast, kan du tage et kig på vores lynguide.

1) Blinde vinkler: Femtech og rekrutteringsrobotter 

Ligesom os mennesker er teknologien fyldt med fordomme og blinde vinkler. Sådan må det uundgåeligt være, når nu teknologien er udviklet af os selv, men hvad betyder det, når vores liv i stigende grad styres af apps og algoritmer?  

Det spørgsmål afdækker journalist Marie Høst både klogt og nysgerrigt i denne nye podcast-serie produceret i samarbejde med IDA. Det bringer os blandet andet forbi menstruationsappen Clue og begrebet femtech samt hvordan virksomheder kan blive bedre til at rekruttere mangfoldigt. 

Hør de to første episoder af Blinde vinkler på IDAs hjemmeside eller find dem under “IDA Podcast” i din podcast-app. 

2) Land of the Giants: Giganterne der ændrede verden 

Netflix ændrede over en kort årrække måden, vi ser fjernsyn og har i dag næsten 200 millioner abonnenter. Imens kæmper de andre techgiganter med arme og ben for at komme ind på det enorme streaming-marked. Men hvordan gjorde de det egentlig, og hvorfor var det muligt 

Den amerikanske podcast Land of the Giants undersøger i hver sæson én af fem techgiganters vej til at disrupte hver deres branche. Amazon har vi allerede været forbi, vi er halvvejs gennem Netflix, og senere går turen til Google, Facebook og Apple. Enjoy the ride! 

Find podcasten på Vox Medias hjemmeside eller i din foretrukne podcast-app. 

3) Reply all: Alt det vi ikke ved om internettet 

Indimellem er det godt at stoppe op og tage 30 minutter for at finde ud af, hvordan den digitale mekanik bag nogle af internettets store fænomener fungerer. 

Hvordan endte en ung inder som telefonscammer, og hvordan fungerer en virksomhed i det hele taget, som tjener sine penge på at narre folk over telefonen? 

Amerikanske Reply all gør med deres altid velfortalte humoristiske og velresearchede podcasts internettet gennemskueligt for os. Tag for eksempel episode #143 Permanent Record, hvor de graver helt fantastiske historier frem af amerikanere, der er blevet fanget i internettets evige arkiver i ydmygende og uheldige situationer og nu ikke kan rense tavlen rent. 

Find Reply All på Gimlets hjemmeside eller i din foretrukne podcast-app. 

4) Techtopia: Nørdernes utopi 

Fra vores egen biks, kan vi varmt anbefale Henrik Føhns’ podcast om teknologi, startup og forskning, som for nylig også er begyndt at udkomme på FM-båndet på den nye landsdækkende radiokanal, Radio4. 

Med Føhns’ fløjlsbløde stemme dykker Techtopia ned i nørdede nicheprægede emner, som da vi kommer forbi den blomstrende robotproduktion i Danmark, som forfatter Carsten Steno mener vil vokse yderligere på den anden side af coronakrisen. 

Du kan også få et lyt om, hvordan danske iværksættere vil skabe det næste Facebook, eller du kan få hele historien om, hvorfor Sydkorea med teknologiens hjælp er blevet foregangsland (på nogle punkter!) når det gælder inddæmningen af CoVid-19 med. 

Hør Techtopiapodcastens hjemmeside eller find den i din podcast-app. 

5) Pivot: Tirsdagsanalysen i techland 

Hvis du leder efter det store, ufiltrerede overblik over de største historier i tech-branchen, er podcasten Pivot et rigtigt godt sted at kigge hen hver tirsdag. 

Her diskuterer den garvede journalist Kara Swisher og professor og iværksætter Scott Galloway livligt, hvad det betyder for branchen, når Uber opkøber madudbringningsappen Postmates. Og de er ikke bange for at kigge dybt i spåkuglen, når der skal gisnes om Facebooks fremtidige standpunkt over for den amerikanske præsident Donald Trump eller Twitters kommende forretningsmodel. 

Hør Pivot på Vox Medias hjemmeside eller find den i din foretrukne podcast-app. 

IDA Podcast

IDAs podcasts spænder over alt fra bias i teknologi over karriereråd til juridiske tips under corona-krisen.

Hvis du ikke vil gå glip af nye podcasts kan du abonnere på IDA Podcast i din podcast-app eller følge os på Soundcloud.

Vi er blandt andet med til at udgive:

 

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev