06.01.2016
2 min læsetid

Andreas Mogensens rumrejse - hjemturen

I denne video fortæller Andreas Mogensen om hjemturen fra rumstationen. Denne video er den sidste og tredje i en serie, hvor han fortæller, hvordan hjemturen føltes og hans håb for fremtiden.

Katja Isabel Romme Simonsen

af Katja Isabel Romme Simonsen

Hjemrejsen er en mission i sig selv og kan sammenlignes med en vild rutsjebanetur, beskriver Andreas Mogensen den. Soyuz ramte atmosfæren med næsten 28.000 km i timen og generede en masse varme, som skabte en plasme.

”Jeg kiggede ud af vinduet og så, at luften omkring os var blevet lyserød på grund af varmen. Samtidig så jeg små stykker af varmeskjolder brænde og flyve forbi os”, fortæller han.

Efter lidt kunne Andreas Mogensen ikke se ud af vinduet, da det udenom brændt, og vinduet var helt brunt.

Hvad med månen og Mars?

Da kapslen rammer jorden og ruller på siden, er stødet meget voldsomt, og det stød sammenlignes ofte svarende til et bilsammenstød. Andreas Mogensen fortæller, at det ikke gjorde ikke ondt, da de var spændt godt fast og havde støddæmpere indbygget i sædet.

”Rumrejsen var en kæmpe oplevelse, og jeg var træt og udmattet, da jeg kom ned, men det var fantastisk følelse. Missionen var vellykket og veloverstået,” fortæller han.

Andreas Mogensen håber for fremtiden er, at han kommer i rummet igen. 

”Jeg vil gerne besøge rumstationen igen, men det ville også være fantastisk at kunne få lov til at udforske månen og Mars,” afslutter han.

Andreas Mogensens rumrejse

Videoen er en del af en serie på 3 om astronauten Andreas Mogensens tur ud i rummet.

  1. Andreas Mogensens rumrejse - opsendelsen
  2. Andreas Mogensens rumrejse - i rummet
  3. Andreas Mogensens rumrejse - hjemturen

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev