06.01.2016
0 min læsetid

Andreas Mogensens rumrejse - opsendelsen

Hør Andreas Mogensen fortælle om sin rumrejse, hvor han tager dig med ind i rumraketten Soyuz. Denne video er den første i en serie på 3, hvor han fortæller om selve opsendelsen, og de tanker han gjorde sig før og under sin rejse gennem atmosfæren

Rene Pedersen

af Rene Pedersen

2,5 time før opsendelsen satte Andreas Mogensen sig ind i rumraketten Soyuz. Alle systemer blev tændt og blev testet, og inden de satte kurs mod rummet fik de hver lov til at vælge tre til fire musikstykker, som blev spillet for dem. De var nu også mentalt klar til opsendelse.

Sådan beskriver Andreas Mogensen hele scenariet før, at rumraketten var på vej mod rumstationen. Han fortæller, at han var spændt, men dog ikke nervøs da fokuset lå på opgaven.

”Jeg tænkte, at det var lykkedes. Nu sad jeg her og var på vej i rummet. Chancen for det nogensinde skulle ske var minimal, dengang jeg som teenager tænkte, at jeg ville i rummet” fortæller han.  

Prøvede at nyde det

Da raketten satte i gang skete det overraskende stille og roligt, hvilket forbavsede Andreas Mogensen. Han troede ikke, at han sad i raketten, da det føltes nøjagtigt som simulatoren.

”Jeg prøvede at huske på at nyde det og tage alle indtrykkene ind, og det gjorde at jeg kunne slappe af”, beskriver han.

Da rumraketten først var komme et stykke op blev de presset med 3,5 g, hvilket svarer til 3,5 gange sin egen kropsvægt, ned i sæderne. Andreas Mogensen fik hylen i ørerne og var nu først opmærksom på, at han rent faktisk befandt sig i en raket.

Andreas Mogensens rumrejse

Videoen er en del af en serie på 3 om astronauten Andreas Mogensens tur ud i rummet.

  1. Andreas Mogensens rumrejse - opsendelsen
  2. Andreas Mogensens rumrejse - i rummet
  3. Andreas Mogensens rumrejse - hjemturen