Hvad er Big Data - og hvordan kommer du i gang med at udnytte de enorme mængder data, som din virksomhed formentlig skaber? Vi har samlet en række artikler om emnet.

Techtopia podcast

Big data er som en tsunami

Vi kender kun en brøkdel af verdens enorme datamængder. Derfor skal vi kuratere data som en stor kunstsamling på et museum for at kunne fortælle den rette historie

Lyt til episoden

Techtopia podcast

Tordenvejr er big data

Hvad har supermarkeder, formel 1 racere og kvinder med langt hår til fælles? Vejret har en afgørende indflydelse på deres liv. Og hvis de får bedre vejrudsigter, så klarer de også dagens udfordringer bedre.

Lyt til episoden

Big data: Hvornår går data til at blive big data?

Få begreber inden for it har opnået så stor en buzz som big data de seneste år. Men hvad er big data, og hvorfor er det vigtigt er mængden af data overhovedet vigtig? 

Lad os tage det første spørgsmål først: 

"Det er svært at sætte grænsen for, hvornår noget er big data, og hvornår det ikke er. Men en tommelfingerregel er, at hvis du er usikker, så er det formentlig ikke big data,” siger Angel Diego Cuñado Alonso, der er Machine Learning Engineer hos danske Tradeshift. 

Han fortæller, at big data er en god løsning, når de traditionelle metoder til at indsamle, opbevare og behandle data ikke længere slår til. Det kan være fordi datamængden er blevet for stor. Fx når datamængden strækker sig over flere datasæt eller når værdierne ikke længere blot er numeriske værdier. 

I gamle dage havde du en database - typisk på en lokal maskine - med rækker og kolonner, og her gemte du talværdier eller ord og lavede forespørgsler. I dag gemmer vi tekstinput, billeder, videoer, dokumenter mm, og vi alligevel forventer vi resultater i realtid. Derfor er datamængden steget dramatisk, og i de fleste tilfælde fungerer de gamle metoder ikke længere,” siger Angel Diego Cuñado Alonso.

Læs mere om hvad big data er