01.10.2020
2 min læsetid

IDA bakker op Cybersikkerhedsmåned

Når den digitale sikkerhed er på dagsordenen i Danmark og resten af Europa er IDA naturligvis med

Ulrik Frandsen

af Ulrik Frandsen

Musemarkør Security

Når European Cyber Security Month afholdes i hele oktober måned, er målet, at både borgere i alle aldre samt myndigheder og virksomheder bliver mere opmærksomme på, at den digitale sikkerhed generelt bliver løftet.

Med 13.500 it-professionelle medlemmer af IDA IT er det derfor oplagt, at IDA deltager aktivt. Det mener formanden for IDA IT Peter Falk, der glæder sig over, at viden på så vitalt område som cybersikkerhed kan blive udbredt til flere.

”Det er vigtigere end nogensinde før, at der rettes et massivt og længerevarende fokus på cybersikkerhed. Trusselsbilledet bliver ikke mindre, og derfor er det godt, at Danmark på linje med langt de fleste andre EU-lande deltager i Cybersikkerhedsmåneden i oktober,” siger han.

Som et af de mest digitaliserede lande i verden, er det i følge Peter Falk oplagt, at cybersikkerhed bliver en integreret del af alle danskeres bevidsthed.

”Her har IDA både en rolle og et ansvar. Derfor støtter vi op om den danske Cybersikkerhedsmåned, så vi kan hjælpe med, at danskerne bliver bedre til at beskytte sig selv og deres informationer digitalt,” siger han.

Den nationale cybersikkerhedsmåned er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, som hvert år løber af stablen i oktober. Det er et initiativ under EU-agenturet ENISA (European Union Agency for Network and Information Security).

Cybersikkerhedsmåned

Oktober dedikerer IDA sammen med en række virksomheder, organisationer og myndigheder til den europæiske cybersikkerhedsmåned.

Det skal hjælpe til at løfte den digitale sikkerhed for borgere, virksomheder og myndigheder i Danmark.

Læs mere om IDAs cybersikkerhedsmåned

Se oversigt over arrangementer rundt i landet.