28.05.2020
2 min læsetid

IDA rykker folkemødet hjem i din stue

I år kan du få et lille stykke af folkemødet ind i din dagligstue, når IDA 10. juni streamer tre debatter og en quiz fra Islands Brygge i København. Det handler om kunstig intelligens, digitale krænkelser og fup og fakta om klimaet.

IDA

af IDA

Selvom det altid populære Science Show fra DTU ikke er en del af årets program, bliver der masser af spændende debatter på IDAs minifolkemøde.

Det årlige folkemøde på Bornholm er aflyst, men som med så mange andre begivenheder under coronakrisen, giver IDA den et nyt digitalt liv i stedet.

For mange er Folkemødet et stedet, hvor man bliver klogere, lytter til debatter og får tjekket op på gamle kontakter. Og for endnu flere er det en mediebegivenhed på en ø langt langt væk.

Sådan bliver det ikke i år. Men den 10. juni bliver IDAs flydende café omdannet til en lille smule Bornholm med de vigtigste folkemødeingredienser: debatter, netværk, udsigt til vandet, kaffe og fadøl fra Svaneke Bryggeri.

Vi følger selvfølgelig corona-reglerne med stærkt begrænset tilskuermængde, men du kan følge med hjemmefra og få fire spændende debatter direkte hjem i din dagligstue.

Alt du skal gøre, er blot at tilmelde dig her.

9.00 – 10.00

Digitale krænkelser – hvordan skaber vi bedre forhold på nettet?

Vi er alle afhængige af at være på nettet – både som studerende, medarbejdere og borgere. Men det er ikke altid lige sjovt, for nettet er også en mulighed for mobning, krænkelser og kriminelle handlinger. I februar lancerede ligestillingsminister Mogens Jensen kampagnen ’Digitale krænkelser koster’, der skulle være med til at gøre de unge opmærksom på, at en del af disse krænkelser ikke bare er uacceptable, men faktisk også ulovlige.

10:30-11:30

Hvordan har coronakrisen ændret på fremtidens uddannelser?

COVID-19 har udfordret hele uddannelsessektoren til at tænke læring på en helt ny måde – og gennemtvunget en digital transformation på meget kort tid. Denne debat fokuserer på, hvad vi kan lære af krisen og tage med ind på fremtidens videregående uddannelser og efteruddannelser?

14:30-15:30

Fup eller fakta om klima & miljø

Den grønne omstilling er en nødvendighed – men det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er op og ned: Hvor meget vand bruger vi til tøjproduktion? Hvad kan plastaffald omdannes til? Og hvor meget CO2 udleder vi egentlig, når der afbrændes biomasse? Vi sætter fire ungdomspolitiske formænd stævne til en quiz om den grønne omstilling.

16.00 – 17.00

SIRI-Kommissionen: Behov for nye kompetencer i en verden med AI?

SIRI-Kommissionen har siden 2016 sat fokus på, hvordan kunstig intelligens og digitalisering er ved at ændre vores verden fundamentalt. Det kan blive til fordel for os alle sammen, hvis vi bliver enige om, hvordan vi gerne vil have, at en digital fremtid ser ud. I den første af tre afslutningsdebatter sætter vi fokus på behovet for fremtidens kompetencer.

Tilmeld dig IDA Folkemøde

10. juni har du muligheden for at deltage i IDAs minifolkemøde hjemme fra din computerskærm.

Vi begynder streamingen kl. 9.00, og den sidste af de 4 debatter slutter kl. 17.00.

Tilmeld dig her

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Digital inspiration

Dyk ned i IDAs webinar-univers

Se et af vores mange webinarer om alt fra hvordan du organiserer dit nye hjemmearbejdsliv til teknologien bag kunstig intelligens.

Se webinar

Kontakt

IDA rådgiver dig - kontakt os digitalt

IDAs rådgivning og øvrige tilbud til dig som medlem er åbent helt som vanligt. Vi har samlet de mest stillede spørgsmål om corona i en FAQ. Men du kan kontakte IDA med alle dine konkrete spørgsmål.

Kontakt IDA