Blinde vinkler #4: Data Feminisme handler ikke kun om kvinder

Vi lever i et samfund, der i stigende grad er forblændet af big data og statistik. Men vi glemmer, at data aldrig er neutrale, og dermed ekskluderer vi ofte kvinder og minoriteter, mener forfatteren til bogen ’Data Feminism”.

 

Vores mulighed for at opsamle information i digital form er eksploderet.

Men data er ikke neutralt, hverken når det opsamles, analyseres eller bruges - og både sexisme, racisme og andre typer diskrimination dukker op i data produkter. Ikke desto mindre bruges og fremstilles data ofte som sandhed i en tid, hvor vi falder i svime over Big Data’s samfundsændrende potentialer.

Det er én af hovedpointerne fra bogen Data Feminism, som udkom i år. Marie Høst taler med den ene forfatter til bogen, Lauren F. Klein.

I podcasten refereres til/fra

Bogen Data Feminism

Lauren F. Klein

Serena Williams-sagen

Læs mere om IDAs Agnes & Betzy-pris på IDAs hjemmeside.

Podcasten er produceret af Ingeniørforeningen IDA. Den er udviklet, tilrettelagt og redigeret af journalist Marie Høst med redaktionel sparring fra IDAs programudvikler Tina Ryoon Andersen.

Podcast: Blinde vinkler

Bias er en uundgåelig del af vores liv. Den hjælper os til at forstå verden, men den er også med til at indsnævre vores verdenssyn og skabe blinde vinkler, som gør at nogle mennesker bliver efterladt i skyggen af det gode selskab.

I denne nye podcast fra IDA undersøger journalist Marie Høst hvor og hvordan brugen af kunstig intelligens skaber utilsigtede bias.

Find alle episoder her.

Du kan også finde Blinde vinkler i iTunes eller din foretrukne podcatcher.