Blinde vinkler #8: Teknologi der lader blinde se

Med AI og internetforbundne smart-produkter kan man som blind komme rigtig langt med teknologiens hjælp. Blinde vinkler har besøgt nogle af de mennesker, som leverer teknologisk syn for blinde.

 

Som blind eller synshæmmet var ens muligheder for teknologisk hjælp for få år tilbage en række meget specifikke, dyre og ofte tunge og uhandy værktøjer. I dag er mange af disse specialværktøjer erstattet af en smartphone. Og sammen med udviklingen inden for blandt andet AI og internetforbundne smart-produkter kan man som blind komme rigtig langt med teknologiens hjælp.

Blinde Vinkler er en podcast, som forsøger at dreje på biasknappen og med fokus på teknologi og videnskab undersøger, hvordan man sikrer lige muligheder for alle.

Den er produceret af Ingeniørforeningen IDA og IT-Branchen

Gæster

Brian Due, lektor Københavns Universitet

Hans Jørgen Wiberg, CEO og stifter af Be My Eyes

I podcasten referes til:

Seeing AI
www.microsoft.com/en-us/ai/seeing-ai

Be My Eyes
www.bemyeyes.com

Podcast: Blinde vinkler

Bias er en uundgåelig del af vores liv. Den hjælper os til at forstå verden, men den er også med til at indsnævre vores verdenssyn og skabe blinde vinkler, som gør at nogle mennesker bliver efterladt i skyggen af det gode selskab.

I denne nye podcast fra IDA undersøger journalist Marie Høst hvor og hvordan brugen af kunstig intelligens skaber utilsigtede bias.

Find alle episoder her.

Du kan også finde Blinde vinkler i iTunes eller din foretrukne podcatcher.