Blinde vinkler #2: Femtech retter op på dataskævheder

Menstruation, overgangsalder og kvinders helbred og sundhed har været et overset område i teknologiudviklingen, men nu har det fået sit helt eget udtryk, FemTech. Mød to kvinder, der beskæftiger med at rette op på den historisk skævhed.

Udgivelsestidspunkt: 12. juli, 2020

Det andet afsnit af Blinde Vinkler handler om FemTech. Kvinders sundhed har nemlig fået deres eget udtryk i teknologi. Menstruation, overgangsalder og kvinders helbred og sundhed i det hele taget, har været et overset område, men nu begynder flere og flere at interessere sig for tracking, diagnosticering og behandling af de sygdomme og ubalancer, som påvirker kvinder. I dette afsnit skal I møde to kvinder, der på hver deres måde beskæftiger sig med at rette op på en historisk skævhed i helbredsdata om kvinder.

Gæster

Ida Tin, CEO Clue
helloclue.com

Sara Naseri, læge og forsker på Stanford University og CEO for Qvin
tinyurl.com/ybyf5mvb

I podcasten refereres fra/til:

Clue: What sex education is missing

Læs mere om IDAs Agnes & Betzy-pris.

Podcasten er produceret af Ingeniørforeningen IDA. Den er udviklet, tilrettelagt og redigeret af journalist Marie Høst med redaktionel sparring fra IDAs programudvikler Tina Ryoon Andersen.

Podcast: Blinde vinkler

Bias er en uundgåelig del af vores liv. Den hjælper os til at forstå verden, men den er også med til at indsnævre vores verdenssyn og skabe blinde vinkler, som gør at nogle mennesker bliver efterladt i skyggen af det gode selskab.

I denne nye podcast fra IDA undersøger journalist Marie Høst hvor og hvordan brugen af kunstig intelligens skaber utilsigtede bias.

Find alle episoder her.

Du kan også finde Blinde vinkler i iTunes eller din foretrukne podcatcher.