Vi står foran en teknologisk revolution, der vil ændre fundamentalt på vores samfund. IDA giver dig en indføring i industri 4.0 og fænomenets muligheder og udfordringer.

Industri 4.0: Machine learning og 3D-print vil ændre vores hverdag

Vi står over for en teknologisk revolution, der vil ændre fundamentalt på vores samfund. Hvor teknologi tidligere har udviklet sig lineært, peger World Economics Forum på, at udviklingen i dag foregår eksponentielt på grund af især hurtigere og billigere regnekraft. Denne fjerde industrielle revolution bliver også kaldt for industri 4.0.

Industri 4.0 står i et vist omfang på skuldrene af industri 3.0. Hvor version 3.0 fokuserede på automatisering af maskiner og processer, er industri 4.0 især kendetegnet ved integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion.

Industri 4.0 vil medføre kvantespring i den teknologiske udvikling inden for områder som 3D-print, machine learning og kunstig intelligens.  Og netop 3D-print, kunstig intelligens, machine learning, big data og genteknologi er nogle af de teknologier, der forventes at ændre mærkbart på vores hverdag allerede i løbet af få år.

IDA giver dig en kort indføring i industri 4.0 og fænomenets muligheder og udfordringer. Læs bl.a. om 3D-print, machine learning og meget andet og bliv klogere på fremtidens industri.

Ønsker du at dykke dybere ned i nogle af de ovennævnte teknologier, kan du også besøge vores temasider om big data, biohacking, kunstig intelligens eller 3D-print, hvor du bl.a. finder artikler og kurser inden for emnerne.