Naturvidenskaben har talt. En 1,5 graders temperaturstigning vil få store konsekvenser for vores levevilkår. Derfor skal vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at holde klodens temperaturstigning nede ved hjælp af teknologi og forskning.

Klima: Bliv klogere på teknologi, forskning og cirkulær økonomi

I IDA sætter vi fokus på klimaet. Klimaforandringerne har store konsekvenser - både økonomisk, socialt, sundhedsmæssigt og for vores livsgrundlag og udvikling. Derfor skal vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at holde klodens temperaturstigning nede og sikre en bæredygtig udvikling ved hjælp af teknologi og forskning.

IDA arbejder med, hvordan Danmark kan omlægge produktion og forandre forbrug mod en bæredygtig udvikling. IDA er fx en del af alliancen Broen til fremtiden. Broen til fremtiden er en ny grøn alliance, der samler store dele af den danske fagbevægelse, miljø- og udviklingsorganisationer. Alliancens mål er et CO2-neutralt Danmark baseret på 100% vedvarende energi senest i 2040.

Læs mere om Broen til fremtiden her.

I Danmark er vi i færd med en grøn omstilling af vores energisystem. Denne grønne omstilling er en unik mulighed for Danmark, hvor reduktionen af CO2-udledning kan gå hånd i hånd med flere job og en øget eksport for energisektoren.

IDAs Energivision 2050 er et bud på fremtidens energisystem, der er baseret på vedvarende energi. IDA mener, vi skal bruge den viden, vi har om energiteknologier nu og i fremtiden - og på baggrund heraf tage beslutning om de fremtidige investeringer i den grønne omstilling.

Læs mere og find IDAs Energivision 2050.

Som altid, sætter IDA fokus på teknologien. Også når det gælder klima. Her på siden kan du læse om de mange tiltag og projekter, som forskere, studerende og virksomheder har lavet i kampen mod klimaforandringer. 

Få et indblik i hvordan DTU-studerende hjælper Roskilde Festival med en grøn omstilling af deres strømforbrug, eller læs om vedvarende energi, byggeri og klima og fordelene ved genbrug af byggematerialer og cirkulær økonomi.

Vil du vide mere om klima?

Er du nysgerrig efter mere viden om klima, kan du finde alle IDAs artikler om klima her. 

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev < 1,5 °C og få nyheder om klima direkte i din indbakke én gang om måneden. Nyhedsbrevet sætter især fokus på teknologi og de mennesker, der kan hjælpe med at holde de globale temperaturstigninger under de 2 °C, som ligger i Paris-aftalen.

Endeligt har IDA en række faglige netværk, hvor du kan dyrke forskellige specialer inden for klima, energi, miljø og global development.

Find faglige netværk og arrangementer om klima, energi og cirkulær økonomi.