29.08.2017
26 min læsetid

Når dansk arbejdskultur møder tysk

Denne episode af IDA Podcast handler om det, der sker, når tysk og dansk kultur og arbejdskultur møder hinanden. Det drejer sig især om forskellige ledelsesstile og tysk ordentlighed

IDA

af IDA

I Danmark er der efterhånden mange, særligt teknologiske vidensarbejdere, der arbejder udenlands. Vi minder mest om vores skandinaviske naboer og ikke så meget om andre. Men hvad gør vi, når vi skal begå os interkulturelt? I denne uges IDA Podcast skal det handle om global employability og kulturforståelse, og det der sker, når dansk og tysk arbejdskultur møder hinanden.

 

Medvirkende

Marisa Matarese, kulturel og strategisk rådgiver: 

Axel Küpper, ejer af ‘Ingenieurtechnik Axel Küpper’, rådgiver danske virksomheder med B2B salg i Tyskland. Han er uddannet maskiningeniør og tidligere direktør for en række virksomheder beskæftiget med industripumper- og maskiner: 

Asbjørn Berg Sørensen, projektleder og kursusudvikler for University 4 Industry: 

Shownotes

For en generel opgradering af din evne til at kommunikere på tværs i internationale virksomheder kan den nyligt udgivede bog, ‘Kommunikation i internationale virksomheder’ anbefales. Der findes et sample her, som giver et indblik i de emner forskningen indenfor området særligt fokuserer på:

DR kører for tiden nyhedsserien, Tyskland: Den store nabo. Find den her:

[01:20] Læs indlægget ‘Reflections on Munich U-Bahn Etiquette’ her: 

[06:16] Tyskerne kan være bange for at lave fejl, siger Axel Küpper. For en bred indføring i måderne omverdenen ser Tyskland, kan denne rapport anbefales: ‘Germany in the Eyes of the World - Key findings of the second GIZ survey (2015)’:

[07:29] University 4 Industry hjælper tyske industrivirksomheder med digital transformation og hjælper dem ind i ‘Industri 4.0 paradigmet’. Det kan du læse mere om her: 

[12:12] Kong Frederik den Stores daværende politik har sat sit præg på nordtysk kultur. 

[16:02] I Tyskland hersker der stor fiksering på titler. 

Her finder du IDA Podcast

IDA Podcast kan også hentes på

Podcasten er produceret af IDA i samarbejde med Brain Gain Group.

Producer: Tobias Ankjær Jeppesen
Vært og tilrettelæggelse: Matias Seidler
Lyddesign: Alexander Clerici / Sven Timo Berg