11.07.2016
4 min læsetid

Se hele kildekoden fra Apollo 11 på GitHub

NASA har netop frigivet kildekoden fra den første månelanding på GitHub. Koden giver et unikt indblik i 60ernes softwareudvikling.

Rene Pedersen

af Rene Pedersen

Bag Neil Armstrongs “lille skridt for mennesket og kæmpespringet for menneskeheden”, da han og Apollo 11-missionen som de første mennesker landede på månen, ligger der flere tusinde linjers kode. NASA har netop frigivet kildekoden på GitHub.

Kildekoden er skabt på MIT, hvor man opfandt en ny måde at gemme programmer, som de kaldte “rope memory”. Koden blev frigivet for flere år siden, da den den tidligere ansatte Ron Burkey transkriperede de fleste tusinde linjers kode fra scannerede kopier fra MITs arkiv. Men koden har været svært tilgængelig, inden 7 juli, hvor Chris Garry gjorde den tilgængelig på GitHub.

Chris Garry er tidligere NASA-praktikant, og ved at uploade hele kildekoden til GitHub, har han givet givet et helt unikt indblik i, hvor store fremskridt der er sket inden for programmering siden 1960’erne. Offentliggørelsen af kildekoden afslører på samme tid, at programmørerne har flettet flere jokes og små historier ind i kildekoden.

En af filerne hedder fx BURN_BABY_BURN—MASTER_IGNITION_ROUTINE og den indeholder en åbningskommentar, der blandt andet nævner den kendte 60’er DJ Nathaniel "Magnificent" Montague.

  kildekoden kan man også finde et Shakespeare-citat.