01.12.2016
5 min læsetid

Siri skal gøre Danmark klar til Industri 4.0

En overgang til industri 4.0 rummer både spændende muligheder og potentielle farer for det danske samfund. Derfor skal vi sørge for, at alle kommer med, siger Ida Auken.

Rene Pedersen

af Rene Pedersen

Det er ikke givet, at den fjerde industrielle revolution kommer til at gavne alle i samfundet. Tværtimod kan den potentielt set være med til at marginalisere visse grupper i samfundet, og derfor er vi nødt til at have et klart roadmap for, hvordan vi arbejder med industri 4.0. Det fortalte Radikale Venstres erhvervsordfører Ida Auken i forbindelse med konferencen Industri 4.0 i praksis, som IDA var vært for i sidste uge.

“Det er svært helt at sige, hvad der kommer til at ske. Hvor mange jobs vi mister, hvor meget de forandrer sig. Men én ting ved vi. Og det er, at det sker, og det kan godt gå hen og blive ganske voldsomt,” siger hun og uddyber.

“Så det vigtige er, at vi prøver at være så klar som muligt. Og får så mange med som muligt
Ellers bliver det ikke en køn overgang”.

»Uddannelsesloftet giver ingen mening«

Ida Auken står sammen med IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen i spidsen for Siri Kommisionen, der bl.a. skal kortlægge, hvordan Danmark kan udnytte udviklingen inden for kunstig intelligens og den digitale disruption til vækst og flere job.

Ida Auken forklarer også, at en af Siri Kommisionens vigtigste resultater er, at vi er nødt til at have et klart fokus på kunstig intelligens, og at uddannelse og efteruddannelse bliver endnu vigtigere i fremtiden. Derfor er hun også meget skeptisk over uddannelsesloftet, som bliver vedtaget mandag den 19. december.

“For mig giver uddannelsesloftet virkelig ingen mening. Vi skal selvfølgelig blive ved med at uddanne os igennem et helt liv. Og derfor giver et uddannelsesloft simpelthen ingen mening”.

Læs mere om Siri Kommisionen på IDA.dk