05.10.2017
3 min læsetid

Syv Augmented Reality-app’s der gør hverdagen nemmere

Er du i tvivl om et møbel passer ind i din stue, eller mangler du en lineal lige ved hånden, så fortvivl ej. For augmented reality teknologien kan nu løse disse problemer for dig. Vi guider dig til syv brugbare AR-app's.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Du kender nok augmented reality, også kaldet AR, fra det populære spil Pokémon Go, men augmented reality kan bruges til meget andet end spil. Flere og flere udvikler nu AR-app’s, og med den nye software opdatering til iOS, styresystemet der findes i Iphone og Ipad, er det blevet muligt at have augmented reality lige ved hånden.

Kort fortalt er augmented reality et udvidet syn på virkeligheden ved at blande virkeligheden med virtuelle elementer. Man ser gennem en skærm et computerredigere element, som bliver sat oven på den faktiske virkelighed.

Vi guide dig her til syv augmented reality app’s, der gør hverdagen lidt nemmere.

En lineal lige ved hånden

En måle app kan måske blive din nye bedste ven, hvis du har fingrene rigtig skruet på, og du ofte måler ting op. Ved at have en virtuel lineal på skærmen kan du nemt måle ting op. App’en hedder MeasureKit, og der er både en gratis udgave og en betalt én af slagsen. I betalingsudgaven kan du få lov at måle vinkler eller højden på en person. 

Plantegning nemt og hurtigt

Det er blevet populært med selvsalg, men hvad gør man lige, hvis der er blevet bygget om, og den oprindelige plantegning ikke længere duer? App’en Magicplan gør det nemt at lave en plantegning over din ejendom. Du bruger kameraet på din mobil til at pege på rummets hjørner, og så måler app’en automatisk siderne og regner ud, hvor mange kvadratmeter rummet er. Til slut får du en samlet plantegning over din ejendom.  

Ikea flytter ind i din stue

App’en er endnu ikke tilgængelig på det danske marked, men snart kan du teste om et Ikeas møbler passer ind i din stue, før du går ud og køber dem. Du kan altså placere fx en stol ind under dit spisebord, og se om den passer til resten af indretningen.

Du slipper for hele bytteræset, men det med at samle møbler hjælper app’en dig dog ikke med. App’en skulle efter sigende komme til App Store i slutningen af september, oplyser DR.

Tatovering eller ej

Overvejer du en tatovering, men er du lidt i tvivl om placeringen, så kan app'en Inkhunter hjælper dig lidt på vej. Du vælger en tatovering fra galleriet og kan så placere den hvor som helst på kroppen gennem dit kamera.

Google Translate

Du har sikkert prøvet Google Translate før, men nu virker det også som augmented reality. Ved at scanne en tekst med din mobil gennem kameraet, kan du hurtigt få oversat en tekst. Det kan især anbefales, når du sidder med menukortet i et land, hvor de ikke lige har oversat retterne til engelsk.

Google Skymap

Er du typen, der elsker at kigge på stjerne, men har problemer med at finde fx Karlsvognen. Så har Google opfundet endnu en app, kaldet Google Skymap, der kan fortælle dig præcis, hvor den er placeret. Det eneste du skal gøre er at tage ud en stjerneklar aften og holde mobilen op mod stjernerne, så hjælper Google dig med at finde de forskellige stjerne og stjernebilleder.   

Find din parkerede bil

Mange har nok prøvet at glemme, hvor bilen mon blev parkeret henne. App’en Augmented Car Finder hjælper dig med at finde din bil. Man indstiller bilens placering, og derefter hjælpe en synlig markør dig med at finde bilen både i afstand og retning. Så nu er det slut med at spilde tid på ikke at kunne finde bilen.

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev