25.08.2021
2 min læsetid

Technomania giver viden og visioner om en bæredygtig fremtid

Ole Haun

af Ole Haun

PRESSEMEDDELELSE:

Fremtiden rykker inden for i hal F, når Ingeniørforeningen, IDA, blænder op for årets store teknologievent ”Technomania” på hi Tech & Industry i Herning. IDAs 3.500 kvadratmeter store oplevelsesunivers byder på et fascinerende mix af fremtidsteknologi, skarpe talks, startups og specialevents. 

Hovedoverskriften for de mange aktiviteter, der løber af stablen i hal F den 6. og 7. oktober handler om bæredygtighed, som er det gennemgående tema for Technomania 2021.

”Vi stiller skarpt på bæredygtighed i flere dimensioner, kan man sige. Både når det handler om at vise, hvordan teknologi kan understøtte udviklingen af bæredygtig industri og produktion, men også når det fx gælder om at skabe et bæredygtigt arbejdsliv. Og hvordan leder man en bæredygtig omstilling? Det giver vi alt sammen nogle bud på med Technomania, som selvfølgelig også har fremtidsteknologi som et naturligt omdrejningspunkt,” siger Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

Platformene for Technomania-oplevelserne består bl.a. af et tætpakket konferenceprogram med 32 talks fra danske og internationale topledere og eksperter. Dertil kommer en 500 kvadratmeter stor Startup Zone, hvor 20 tech-iværksættere præsenterer deres produkter og løsninger samt et væld af inspirerende udstillere fra den etablerede del af industrien.  

Technomania giver også lejlighed til at komme tæt på den spektakulære og selvkørende el-lastbil, kaldet ”the Pod”, fra svenske Einride. Nok så interessant bliver der også mulighed til at høre en et indlæg af Linnéa Kornehed, der er medstifter af Einride, og som i 2020 blev udråbt til en af Forbes’ ”30 under 30” inden for teknologi.

(Opdatering 1. oktober: På grund af afbud fra Linnéa Kornehed bliver det Tomas Ohlson fra Einride, som holder oplægget ”Tomorrow’s freight technology”. Tomas Ohlson er leder af autonomous software development hos Einride).

Fra Danmark præsenterer iværksættere fra den nordjyske startup-virksomhed Airflight en prototype på en batteridrevet industridrone, som kan løfte op til 100 kilo. Udover at komme tæt på industridronen, bliver der også lejlighed til at komme tæt på folkene bag, som giver oplæg om de vigtigste milepæle på Airflights iværksætterrejse.

Technomania 2021 afvikles i samarbejde med en række partnere og sponsorer, som udover MCH bl.a. tæller Fremstillingsindustrien i DI, Vækstfonden, DIRA – Dansk Robotnetværk, Innovationsfonden og MADE – Manufacturing Academy of Denmark, for blot at nævne nogle.

”Samarbejdspartnerne bag Technomania er et perfekt match til en event som Technomania, hvor det handler om at dele viden og visioner. Og uanset hvilken branche, man kommer fra, tror jeg faktisk man skal være rigtig uheldig, hvis der ikke er noget på Technomania, som fanger ens interesse. Vi har i hvert fald været rigtig heldige at kunne stille med et bredt og aktuelt program, takket være god opbakning fra de mange aktører, der skal til, for at skabe en fremtidsevent som Technomania,” siger Lene Christensen.

På Technomania bliver der lejlighed til at komme tæt på den selvkørende el-lastbil, kaldet ”the Pod”, fra svenske Einride. Foto: Einride.

På Technomania bliver der lejlighed til at komme tæt på den selvkørende el-lastbil, kaldet ”the Pod”, fra svenske Einride.
Foto: Einride.  

Download pressebillede i høj opløsning

På Technomania viser nordjyske Airflight en prototype på en batteridrevet industridrone, som kan løfte op til 100 kilo. Foto: Airflight.

På Technomania viser nordjyske Airflight en prototype på en batteridrevet industridrone, som kan løfte op til 100 kilo.
Foto: Airflight.

Download pressebillede i høj opløsning

IDA på hi Tech & Industry Scandinavia 2021

IDAs "Technomania" foregår i hal F den 6. og 7. oktober 2021

Download yderligere pressefotos og pressemateriale til Techomania

Pressekontakt i Ingeniørforeningen, IDA:
Ole Haun
Mobil: 22 15 46 16
Mail: oha@ida.dk