Udstillere & særudstillinger

Technomania 2021 bestod af et væld af inspirerende og spændende udstillere. I 2021 kunne du møde udstillere fra den etablerede del af industrien og udstillere fra Startup-miljøet.

Særudstillinger 2021

Technomania i hal F's 3.500 m2 oplevelsesrum var fyldt med det sidste nye teknologi, og som gæst blev du inviteret til at se, høre om, røre ved og opleve fremtidens teknologi helt tæt på. 

Einride

Einride er en svensk teknologivirksomhed, der udvikler og udbyder fragt- og mobilitetsløsninger baseret på elektriske og selvkørende køretøjer, og er dermed en af de globalt førende virksomheder i transformationen mod mere bæredygtige transportløsninger.

Virksomheden blev grundlagt i 2016 af Robert Falck, Linnéa Kornehed og Filip Lilja. Einride blev det første firma på verdensplan til at operere et fuldkommen elektrisk fragtkøretøj på en kommerciel rute på offentlig vej med det banebrydende Pod-køretøj.

I dag opererer Einride den største flåde af el-lastbiler i Europa i samarbejde med en række store internationale partnere, og har desuden sat fartrekord med the Pod på Top Gear-banen i Storbritannien. 

Siden Einride blev grundlagt i 2016, er virksomheden blevet anerkendt som en af de mest lovende startups globalt. Business intelligence-firmaet CB Insights udnævnte Einride i 2020 til én af 36 virksomheder med potentiale til at ændre verden.

På Technomamania kunne du med egne øjne opleve den funky-udseende "The Pod" og høre om, hvorfor den nye teknologi er en gamechanger inden for fremtidens fragtteknologi.

Technomania 6.-7. oktober 2021

6. og 7. oktober 2021 slog IDA dørene op til årets største teknologievent Technomania, som var en del af hi Tech & Industry Scandinavia. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers i hal F kanne de besøgende opleve det sidste nye inden for bæredygtig industri og teknologi.

Oplev The Pod til Technomania 2021.

Læs mere om Einride.

Airflight er en startup virksomhed beliggende i Brønderslev i Nordjylland. Til Technomania præsenterede Airflight en prototype af en batteridrevet industridrone, som i fremtiden hævdes at kunne erstatte kraner. Industridronen, der er ubemandet, batteridrevet og som kan løfte op til 100 kilo, forventes at komme på markedet i 2023. På Technomania fik de besøgende en enestående mulighed for at være de første, som kom helt tæt på.

Teknologisk Institut har som de første fået den firbenede robot "Spot" til Danmark, og til Technomania havde messedeltagerne muligheden for at møde den terrængående robothund.

Spot er mere en bare en hund. Kom og hør om, hvordan Spot kan blive fremtidens servicerobot.

Det er det amerikanske firma Boston Dynamics, som har udviklet robotten, som kan bære omkring 14 kilo og stadig bevæge sig med 1,6 meter i sekundet. 

Læs mere

Også Toyota og deres nyeste brintbil var på Technomania 2021.

Det japanske bilfirma Toyota introducerede for seks år siden verdens første dedikerede brintbil, Mirai, der betyder fremtid på japansk. Nu er den japanske mobilitetsgigant klar med en helt ny og markant forbedret anden generation af den forureningsfrie brintbil med et nyt forførende design, skarpe køreegenskaber og en rækkevidde på 650 km. En helt ny og banebrydende bil, som renser luften under kørslen, og hvis eneste udledning er rent vand, indtager de danske veje. 

Læs mere om Toyota Mirai eller dette portrætinterview fra Brintbranchen.dk

Oplev Toyotas brintbil Mirai på Technomania 2021

Læs mere om Toyota.

Danske produktionsvirksomheder er drivkraften i den grønne omstilling, men hvordan? På Technomania satte Fremstillingsindustrien i DI spot på, hvordan virksomheder kommer i gang med deres klimarejse gennem projektet Klimaklar SMV.

  • Kig indenfor i Klimaklar smv hulen og lær om CO2
  • Speeddate en klimarådgiver og kom i gang med din rejse
  • Lær af andres erfaringer og få tips til, hvordan du undgår greenwashing
  • Deltag i konkurrencer, videodagbogen og lyt til podcasten Klimaklar SMV
  • Bliv klog på MADE FAST, som bygger bro mellem forskning og innovation til gavn for industrien.
  • Mød Fremstillingsindustriens medarbejdere og få en snak og et smil med på vejen

Læs mere om Klimaklar SMV her. 

Øvrige udstillere

På messen i 2021 stod også disse udstillere klar.

Er du interesseret i at vide hvordan din virksomhed kan blive udstiller, 2023 så klik her.

Conpleks Robotech

Med moderne robotteknologi lige ved hånden er der ingen grund til, at mennesker udfører slidsomme og farlige opgaver. Conpleks Robotech udvikler derfor komplette softwareløsninger til udendørs, mobile robotter. Conpleks' skræddersyede løsninger er baseret på fleksible softwareplatforme samt årelang erfaring med design- og konstruktion. Den samlede softwarepakke udgør en teknologiplatform, som indeholder en række hovedfunktionsområder, der er grundstenene i udviklingen af nye, innovative løsninger.

Ud over rene softwareløsninger kan Conpleks også løfte følgende:

• Innovativt industrielt design
• Konstruktioner med avanceret og embedded hardware
• Temperatur- og miljøhærdet elektronik og mekanik
• Ny robotteknologi til allerede eksisterende maskiner
• Optimering af automatiseringsprocesser
• Produkter, der sikrer en positiv og intuitiv brugeroplevelse
• Rådgivning i udviklingsfasen på baggrund af den nyeste og mest relevante robotteknologi

Læs mere her.

Develco A/S

Develco er en dansk uafhængig Teknologi Udviklingspartner, der tilbyder et full-service koncept med fokus på produktudvikling og produktionsstyring. Vores udviklingsteam har flere års erfaring og stærke kompetencer i udvikling af teknologiløsninger baseret på high-speed microprocessors, power supplies, power elektronik, embedded software, trådløs kommunikation og Internet of Things (IoT). Inden for produktudvikling omfatter vores ekspertise: Hardware, Software, Mekanik, Design for Manufacturing og Dokumentation, Test og Godkendelser.

Vi samarbejder med din virksomhed og realiserer dine spændende produktideer til nye teknologiske produktløsninger med fleksibilitet og ansvar gennem hele udviklingsprocessen. Ved afslutning af udviklingsprojekter får din virksomhed overdraget alle IP-rettigheder og komplet dokumentation på de
færdige produkter. Som en naturlig fortsættelse af et afsluttet udviklingsprojekt tilbyder Develco New Product Introduction NPI og produktionsstyring gennem hele værdikæden og produktlivscyklussen.

Læs mere her.

Capra Robotics

Capra Robotics udvikler og producerer agile mobile robotter, primært til et udendørs marked. Deres unikke konstruktion gør dem meget manøvre-dygtige selv i yderst krævende miljøer. De terrængående robotter kan operere i alt slags vejr, og i barske temperaturer.

Vores robotter kan anvendes i en lang række forskellige områder ved at montere forskellige applikationsmoduler ovenpå, og er blevet brugt i en lang række segmenter, bl.a. inspektion og overvågning, smart city applika-tioner, byggeri og logistik.

Læs mere her.

Patrade

Rådgivning om IP (Intellectual Property). Patentkonsulenter og advokater hjælper med alt fra strategi og ansøgning, til administration og håndhævelse af immaterielle rettigheder som f.eks. patenter, brugsmodeller, varemærker og design.

Læs mere her.

Mutebox

MuteBox er en dansk designvirksomhed, der leverer højkvalitets møderum og telefonbokse til brug i åbne kontorlandskaber og storrumskontorer. Vi designer bæredygtige, fleksible og pladsbesparende løsninger med fokus på akustikoptimering og medarbejdertrivsel. 

Den 6.-7. oktober kan du opleve MuteBox' produkter på Technomania, IDAs messeområde, hvor det vil være muligt at prøve både telefonbokse og møderum.

Læs mere her.

Teknos

Teknos er en global virksomhed, som producerer overfladebehandling. Vi tilbyder et bredt udvalg af overfladebehandlingsprodukter i høj kvalitet til industrien og byggeriet. Vi forsøger på alle tænkelige måder at hjælpe vores kunder med at finde den ideelle løsning til deres specifikke formål. Kombineret med vores store viden og mange års erfaring med at levere brancheførende kvalitetsløsninger har vi fuld tiltro til vores produktpalets evne til at klare enhver overfladebehandlingsudfordring i en hvilken som helst situation.

Vi lægger stor vægt på miljøspørgsmål for at sikre, at vi opfylder og tilmed overgår nutidens mangesidede behov. Vores mission er at forlænge slutprodukters livscyklus med smarte, teknisk avancerede løsninger, som beskytter alle over-flader.

Læs mere her

INSO Control ApS

INSO Conctrol er specialister i udvikling og levering af styretekniske løsninger til industrien. Vi udvikler og leverer lige den skræddersyede løsning, der passer til kundens behov. Løsninger kunne være: software, PLC inkl. applikation, display/HMI, diverse printkort samt komplette elektromekaniske produkter. Vi leverer også simple termineringsprint eller software elementer til større projekter.

INSO Control ejes og drives af ingeniører med +10 års erfaring med udvikling af diverse industrielle produkter fra internationale virksomheder.

Læs mere her

Livehouse A/S

Livehouse er en af Danmarks førende leverandører indenfor streaming, video og AV-løsninger, og er drevet af missionen om at fange specielle øjeblikke – øjeblikke, hvor kombinationen af innovative teknologier, lyd og video tilsammen skaber en sammenhængende og æstetisk kommunikationsoplevelse, der komplimenterer vores kunders budskaber og bringer deres kunder, kollegaer og partnere tættere på hinanden.

Med en egenudviklet streaming-platform, tilbyder Livehouse løsninger til både små og større events, og leverer altid tekniske og innovative løsninger til både fysiske, virtuelle- og hybride events. Når vi udarbejder løsninger, er kunden altid i centrum for vores arbejde. Og vi er med hele vejen fra konceptudvikling til den færdige løsning. Igennem professionel og nærværende dialog, udarbejder vi altid en skræddersyet løsning, der tager udgangspunkt i kundens budskaber, drømme og ønsker.

Læs mere her.

Fremstillingsindustrien 

Fremstillingsindustrien er den største medlemsforening i DI med ca. 2000 medlemsvirksomheder. De er et fagligt fællesskab, der kan skabe synergi på grund af medlemmernes mulighed for at hjælpe og støtte hinanden. Ca. 80% af medlemsvirksomhederne i Fremstillingsindustrien er SMV'ere.

Virksomhederne i Fremstillingsindustrien er først og fremmest kendetegnet ved, som navnet siger, at de fremstiller noget, eller at de er knyttet tæt til virksomheder, der lever af fremstilling. De repræsenterer brancher, der forarbejder metal, fremstiller komponenter og maskiner, servicerer og reparerer maskiner og installationer og handler med råvarer, komponenter og maskiner. Derudover har vi også medlemmer, der fremstiller software og forsvarsteknologi.

Læs mere om Fremstillingsindustrien.

SinoScan A/S

SinoScan A/S er en ingeniørvirksomhed som tilbyder ydelser i forbindelse med design, udvikling og fremstilling af produkter.
Sinoscan har mange års erfaring, med at indgå i projekter, hvor vi kan tage projektet fra idefasen til fremstillingen af jeres produkt, og alt indimellem.

SinoScan har mere end 20 års erfaring indenfor produktudvikling, produktionsforberedelse og fremstilling af et meget diversificeret spænd af produkter. SinoScan har mere end 20 udviklings ingeniører ansat og har egne produktion faciliteter til fremstilling af dit produkt.

Læs mere om SinoScan.

TE Connectivity

The energy industry never stands still and neither does TE Connectivity (TE). For more than 60 years, we have been innovators, supporting power distribution and power trans-mission in a wide array of industries, applications and the harshest environments. Using our world-class engineering and materials science expertise, we are creating the next generation of technology to better serve you. With a legacy of trusted product lines, including Raychem, AMP, Crompton Instruments, and SIMEL, TE is a leader in energy components that protect and connect the power network. Working along-side customers in over 130 countries, TE ensures that EVERY CONNECTION COUNTS.

Læs mere om TE Connectivity.

ElastiSense

Position sensors from ElastiSense are developed with the sole purpose of making displacement and position sensing simple and cost efficient for a wide variety of industrial seg-ments. We have had great success helping customers within structural health monitoring, factory automation, off road vehicles and many other application areas where position sensing otherwise can be a challenge due to mechanically aggressive and harsh environments. We help our customers ensure full control of their systems with reliable measure-ment of position and displacement thus enabling effective monitoring, predictive maintenance, breakdown prevention, as well as downtime minimisation – all leading to savings and profit. Displacement sensors from ElastiSense are precise yet mechanically flexible thanks to the exploitation of a ground-breaking ‘active rubber’ sensor technology.

Læs mere om ElastiSense.

Pakman

PAKMAN er online lagerstyring for virksomheder som gerne vil digitalisere sit lager. Gennem vores palette af integratio-nerne får man nemt PAKMAN til at kommunikere med de andre systemer man bruger i sin hverdag, således er PAK-MAN en plug and play løsning. Brugervenlig og intuitiv er nøgleord hos PAKMAN.

Med PAKMAN får du også mulighed for automatiske indkøb. PAKMAN holder styr på hvad du bør købe hjem til dit lager ud fra salg og eksisterende lagerbeholdning.

PAKMAN kan både køre som ren digital løsning med scannere, eller mere lavpraktisk papir hvis du ønsker at vente lidt med indkøb af hardware. På standen hos PAKMAN kan du afprøve systemet i praksis, så du får indblik i hvordan PAKMAN kan gøre arbejdet mere effektivt på dit lager.

Læs mere om Pakman

Visblue

VisBlue specialiserer sig i energilagring, i form af vanadium redox flow batterier (VRFB). Vores batterier kan bruges til at forstørre udbyttet af din vedvarende energi, da overskydende produktion fra disse kan lagres i batteriet og bruges senere, når behovet opstår.

VisBlues batteriløsning er meget fordelagtig på flere parametre. Batteriet kan op- og aflades rundt regnet 10,000-20,000 gange – uden at påvirke kapaciteten. Dette betyder at batteriet har en min. levetid på 20 år. En anden fordel ved at installere en VisBlue batteriløsning er, at kapaciteten (kWh) og effekten (kW) er uafhængige af hinanden. Dette gør det muligt at skræddersy et batteri til kundens eksakte behov.

Derudover er vores batteriløsning lavet af genanvendte materialer og selve batteriet er 99% genanvendeligt. Vores batteriløsning giver besparelser fra første dag det er i brug. Kunden bruger nemlig langt mere af den overskydende energi fra deres vedvarende energikilde, hvilket resulterer i et fald af køb fra elnettet.

Læs mere om Visblue.

STS Biler A/S

Autoriseret TOYOTA forhandler siden 1981 i midt- og vestjylland. Vi forhandler TOYOTA modeller og servicering heraf. Vores nyeste skud er TOYOTA MIRAI som er 100% brint teknologi.

Læs mere om STSbiler.​

Biomega

Biomega er et urbant luksuscykelmærke helt uden sidestykke. Vi designer og udvikler cykler, elcykler og relateret tilbehør. Biomega arbejder på et paradigmeskift i den måde, samfundet opfatter transport på. Det sker, når vi designer urbane "furniture for locomotion" og udvikler bycykler, som er så smukke, at de konkurrerer direkte med biler og giver vores byer en helt ny mening.

Biomega tilfører cykelverdenen social innovation, designtænkning og urban livsstil – fra byfunktionalitet til enestående cykeldesign. Vi samarbejder med kendte cykeldesignere som Marc Newson og KiBiSi. Biomega blev grundlagt i 1998, distribuerer produkter til mere end 30 lande og har hovedkvarter i Silkeborg.

Biomegas filosofi er at optimere teknologi, etik og æstetik gennem New Tech, New Ethics, New Aesthetics

Læs mere om Biomega.

 

Markedsføring

Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.