12.06.2017
34 min læsetid

Techtopia #4: Maskinlæring og kunstigt kød gør os til vegetarer

Oksekød udgør en væsentlig miljømæssig belastning af kloden. Hvordan løser vi problemet med ny teknologi - skal det være kunstigt kød, eller skal vi være vegetarer? Vært: Henrik Føhns.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Den hollandske forsker Mark Post udvikler en kunstig hakkebøf i sit laboratorium for at begrænse mængden af kødkvæg i verden. Han demonstrerede en meget dyr prototype for fire år siden. Nu er han tilbage med en plan, der kan give os kunstige hakkebøffer inden år 2020.

Der er andre måder at løse problemet på. Vi kan blive vegetarer, men det falder mange mennesker svært. Det problem prøver den danske start-up Plantjammer at løse ved hjælp af maskinlæring, som gør dig bedre til at lave vegetarmad.

Varighed: 34:03

Medvirkende: 

  • Mark Post, professor, Universitetet i Maastrict
  • Michael Haase, direktør og stifter, Plantjammer

Links:

  • Mark Post: https://www.carimmaastricht.nl/profile/m.post
  • The Guardian: Testsmagning af kunstig hakkebøf i 2013
  • Plantjammer: http://www.plantjammer.com/
  • Demodag: http://demodag.org/ og på Twitter @demodag
Kursus: Introduction to Machine Learning

Vil du i gang med machine learning?

Hvilke opgaver egner sig til machine learning? Kan machine learning hjælpe din virksomhed?

Lær at forberede dine data og træn en klassifikationsmodel på IDAs introduktionskursus til machine learning.

Læs mere om Introduction to Machine Learning