22.05.2017
26 min læsetid

Techtopia #1: Når din læge bliver en app

Mange mennesker kan ikke lide at gå til lægen og blive undersøgt. Og det kan de måske undgå i fremtiden, hvis de har en tricorder i medicinskabet. Vært: Henrik Føhns.

Henrik Føhns

afHenrik Føhns

Tricorderen er en håndholdt dims fra science fiction serien Star Trek, hvor den bliver brugt til at samle data fra syge astronauter, som en læge analyserer. 

Virkelighedens tricorder er udviklet af et hold læger, ingeniører og designere i USA. Og den har slet ikke brug for en læge til at stille diagnosen. Det kan den nemlig gøre selv i en app, som henter sine data fra de apparater, som patienten bruger hjemme i sin dagligstue, hvor man kan måle puls, tage temperatur, urinprøver eller lave en EKG test uden lægens hjælp.

Techtopia har talt med holdet bag den virkelige tricorder. Den kaldes Dxter, og de brugte fem år på det, men vandt til gengæld også konkurrencen The Qualcomm Tricorder Xprize og 17 millioner kroner. 

Medvirkende: 

  • Basil Harris, skadestuelæge på Main Line Health samt CEO hos og stifter af Basil Leaf Technologies.
  • Phil Charron, Sr. Vice President, Consulting & Talent hos Think Company og Basil Leaf Technologies.

Links:

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook