29.04.2019
3 min læsetid

Techtopia 102: Er hjernekirurgi fremtidens lykkepille?

To elektroder placeres i hjernen. Det kaldes dyb hjernestimulation og sætter lægevidenskaben i stand til at korrigere vores humør, påvirke vores lyster og ændre på vores personlighed med simpel neuroteknologi.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Gennem dyb hjernestimulation er lægevidenskaben i dag i stand til at korrigere vores humør, påvirke vores lyster og ændre på vores personlighed med simpel neuroteknologi.  

Journalist og forfatter Lone Frank er gæst i anledning af filmen "Jagten på Lykken" af Pernille Rose Grønkjær. Den er baseret på Lone Franks bog "Lystens Pionér", hvor hun beskriver de overraskende rødder til dyb hjernestimulation.

Ved at placere permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen korrigerer og styres abnorm aktivitet og tilstande som Parkinsons, OCD og depression med stor succes. Men hvor går grænsen? Skal vi lade lægevidenskaben 'pille' ved vores personlighed? Er dette svaret på fremtidens 'lykkepille'?

Vi møder også firmaet Alpha Omega, som har specialiseret sig i navigationsudstyr til hjerneoperationer, så kirurgerne kan placere elektroden præcist.

Medvirkende:
Lone Frank, journalist, forfatter, phd neurobiologi, Weekendavisen og Radio 24syv 
Imad Younis, ingeniør og president, Alpha Omega

Links:
Lone Frank https://lonefrank.dk/
Alpha Omega https://www.alphaomega-eng.com/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook