17.06.2019
3 min læsetid

Techtopia 110: Science fiction design skal redde liv

Hos Google laver de små science fiction film af fremtidens mulige produkter og viser dem for hinanden. Den erfaring bringer dansk Google-designer med til INDEX:Award.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Hos Google laver de små science fiction film af fremtidens mulige produkter og viser dem for hinanden. Den erfaring bringer dansk Google-designer med til INDEX:Award.

#designtoimprovelife er missionen for den internationale designpris INDEX:Award, som har hjemme i København. Siden 2005 er prisen bleve uddelt til design (og teknologi), som gør livet bedre for mange. Og her tænkes ikke på gode stole eller smukke lamper, men på designløsninger som kan give højere livskvalitet og nye muligheder for verdens fattigste.

Fx sugerøret Lifestraw, der kan rense forurenet vand eller dronefirmaet Zipline, som har stor succes med at levere mad og medicin til afrikanere, som bor i utilgængelige landområder.

INDEX:Award uddeles hvert andet år. 2019 finalisterne er netop offentliggjort. Finalisterne er fundet blandt 1.800 forslag, som er crowdsourcet via nettet.

Juryformanden er danske Philip Battin fra Google, der her i Techtopia lige om lidt løfter sløret for sit arbejde i Googles tophemmelige X-division og giver sit bud på, hvordan den erfaring kan bruges til design, som kan redde liv.

Bagefter kan du høre CEO Liza Chong fra The Index Project pege på, at vi er i akutte problemer som menneskehed i form af klimatrusler, og hvordan en designpris kan bruges i den kamp for overlevelse.

Medvirkende:
Philip Battin, design manager, Google Hardware
Liza Chong, CEO, INDEX:Design to Improve Life

Links:
INDEX:Award finalister https://theindexproject.org/award/winnersandfinalists
Philip Battin https://www.philipbattin.com/
INDEX:Award https://theindexproject.org/award/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook