29.07.2019
3 min læsetid

Techtopia 116: Hør NASAs plan for at overleve på Mars

De første mennesker på Mars kommer til at lave både deres mad og medicin selv i et laboratorium. Derfor forsker man i syntetisk biologi hos NASA i Silicon Valley.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

De første mennesker på Mars kommer til at lave både deres mad og medicin selv i et laboratorium. Derfor forsker man i syntetisk biologi hos NASA i Silicon Valley. 

Allerede i dag kan vi konstruere biologiske byggesten i computeren, som kan printes til DNA til mad, medicin og materialer. NASA vil sende den information til nybyggere på Månen eller Mars, så de selv kan printe eller dyrke materiale til medicin og mad. 

Dette er det andet af tre Techtopia sommer afsnit om rumforskning i anledning af 50-året for den første månelanding d. 20. juli 1969.

Medvirkende:

Lynn Rothschild, Sr Research Scientist, Bio and Bio-Inspired Technologies, Research and Technology, NASA Ames Research Center

Link:

NASA Ames https://www.nasa.gov/content/space-science-and-astrobiology-ames

Lynn Rothschilds tale på Techfestival 2018 https://video.techfestival.co/lynn-rothschild-at-techfestival-2018-astrobiology

Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook