19.08.2019
3 min læsetid

Techtopia 119: Den første Marskoloni

Forestil dig at bo i to år i et drivhus sammen med syv fremmede mennesker på en minimal diæt. Levevilkårene vil være barske på Mars. Derfor skal der forskes og forberedes. Og undervejs lærer vi om os selv og vores egen klode.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Den første Marskoloni lå nemlig slet ikke på Mars men i den amerikanske stat Arizona. Den hed Biosphere 2, og var et lufttæt drivhus med plads til otte beboere.

I over to år boede de i en miniudgave af Jorden - kendt som Biosphere 1. De havde regnskov, koralrev og husdyr. Men ideen var ikke kun at udforske muligheden for at lave en koloni på Mars. Økologerne i drivhuset ville også lære, hvordan vi kan leve bæredygtigt her på vores nuværende klode.

En af beboerne i perioden 1991-93 var Mark Nelson, der mener, at teknologer og biologer må finde sammen om en bæredygtig fremtid. Han har skrevet flere bøger om sit ophold i Biosphere 2 og elsker at tale om biosfæren, teknosfæren og den antropocæne tidsalder.

Medvirkende:
Dr. Mark Nelson, Chairman of the Institute of Ecotechnics

Link:
Biosphere 2 https://en.wikipedia.org/wiki/Biosphere_2
Mark Nelson https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Nelson_(scientist)

Foto: By DrStarbuck at Flickr - https://www.flickr.com/photos/drstarbuck/3783804640/sizes/o/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7883193

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook