02.09.2019
3 min læsetid

Techtopia 121: Tech-design skal redde verden

Vi lever i teknosfæren. En tid defineret af teknologi, men også en tid, hvor vi har tabt kontakten til naturen. Det skal der rettes op, mener nogle af verdens førende designere.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Vi lever i teknosfæren. En tid defineret af teknologi, men også en tid, hvor vi har tabt kontakten til naturen. Det skal der rettes op, mener nogle af verdens førende designere.

Udstillingen “Broken Nature” i Milano var en hilsen fra nutiden til fremtiden skabt af Paola Antonelli, der er kurator på MoMa. Hvordan vil vi mennesker huskes, når vi er væk som art? Som nogen, der tabte forbindelsen til vores ophav, eller som en art der prøvede at redde vores planet fra os selv?

Hør om hendes wakeup-call og hendes arbejde i juryen for designprisen INDEX: Award #designtoimprovelife sammen med designnestoren Arnold Wasserman. Deres budskab er, at design skal være en integreret del af vores teknologi fra starten, hvis vi skal skabe bæredygtige løsninger for klode og mennesker.

INDEX: Award uddeles i Københavns 6. September. Hør tankerne bag valget af de fem vindere, som du kan møde i Techtopia 122.

Medvirkende:
Paola Antonelli, senior Curator of the Department of Architecture & Design as well as the Director of R&D at The Museum of Modern Art (MoMA), New York City. Member ofof the INDEX: Award nomination committee.

Arnold Wassermann. Chairman of The Idea Factory and Vice-Chairman of the INDEX: Award nomination committee.

Links:
The Index Project https://theindexproject.org/
Broken Nature http://www.brokennature.org/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook