09.09.2019
3 min læsetid

Techtopia 122: Verdens bedste ide - lav mad af luft

Kan du lave mad af luft? Kan du kommunikere med fisk med lys? Skal din næste kjole designes af en bakterie? Mød vinderne af årets INDEX:Award.

Henrik Føhns

af Henrik Føhns

Kan du lave mad af luft? Kan du kommunikere med fisk med lys? Skal din næste kjole designes af en bakterie? Mød vinderne af årets INDEX:Award.

Kan design forbedre vores liv? Det mener folkene bag INDEX:Award. #designtoimprovelife er missionen for den internationale designpris, som har hjemme i København. Siden 2005 er prisen blevet uddelt til design af teknologi, som gør livet bedre for mange. Og her tænkes ikke på gode stole eller smukke lamper, men på designløsninger som kan give højere livskvalitet og nye muligheder for verdens fattigste.

Mød finske Solarfoods, der laver proteinpulveret Solein af el, luft og vand. Britiske Pisces, der "taler" med fisk via LED og forhindrer overfiskning. Og britisk Project Coelicolor, som arbejder med bakterier og syntetisk biologi for at gøre modebranchen mere bæredygtig.

Medvirkende:
Pasi Vainikka, CEO og Co-Founder, Solar Foods
Dan Watson, Founder og CEO, SafetyNet Technologies.
Natsai Audrey Chieza, founder, bio-designer og leder af Faber Futures

Link:
INDEX:Award vindere https://theindexproject.org/

Tilmeld dig Techtopia

I nyhedsbrevet får du bl.a. artikler og historier om de emner vi beskæftiger os med i podcasten.
  • Artikler
  • Historier
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev

Læs mere

Videndeling

Diskutér i TechTopia Backstage på Facebook

Techtopia Backstage er dit digitale stamværtshus, hvor du mødes med dine venner og udveksler røverhistorier fra teknologiens verden. Her følger vi op på temaerne fra Techtopia, deler links, går i dybden, diskuterer.

Gå til Facebook